Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Avocatul Poporului, sesizat asupra neconstituţionalităţii modului de acordare a stimulentelor

Avocatul Poporului, sesizat asupra neconstituţionalităţii modului de acordare a stimulentelor

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Sindicaliştii din administraţia publică au sesizat, joi, Avocatul Poporului în legătură cu neconstituţionalitatea legii pentru aprobarea OUG 1/2010 care reglementează modul de acordare a stimulentelor, în opinia lor acordarea acestor drepturi doar pentru administraţia centrală fiind discriminatorie.


Preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală, Romel Neagu, a declarat, joi, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că sindicaliştii au început demersurile privind sesizarea neconstituţionalităţii prevederii referitoare la acordarea stimulentelor doar funcţionarilor publici din administraţia publică centrală, transmite Mediafax.

El a precizat că a fost sesizat, joi, Avocatul Poporului, iar în zilele următoare va fi sesizat şeful statului, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, dar şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sindicaliştii au cerut, marţi, ca stimulentele să fie introduse în salariul de bază şi pentru personalul din administraţia publică locală, apreciind că aplicarea acestei măsuri doar pentru cei din administraţia centrală ar fi discriminatorie. Preşedintele Uniunii Sindicatelor Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual „Forţa Legii”, Ringo Dămureanu, a spus, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că statul aplică un tratament discriminatoriu între administraţia centrală şi cea locală. El a precizat că sindicaliştii sunt nemulţumiţi că doar pentru administraţia centrală vor fi introduse stimulentele în salariul de bază, nu şi pentru angajaţii din administraţia locală, consilii şi primării.

Preşedintele Alianţei „Sed Lex”, Vasile Marica, a declarat joi că aproximativ 30.000 de membri ai Federaţiei din Finanţe afiliate la „Sed Lex” ar putea declanşa greva generală după 18 noiembrie, dacă până la acea dată nu se va rezolva problema stimulentelor.

0 comentariu

Vlad 15-05-2010 - 05:18

Fraierilor ,cand sunt atatea banci pe metru patrat ,cand poti sa le iei la rand si te opresti la care are cursul valutar acceptabil pentru tine ,tu fraier roman schimbi valuta la jepcarii astia ! Va meritati soarta daca apelati la casele de schimb valutar !!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult