Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Avocatul Poporului: Texte din legea ANI nu sunt constituţionale

Avocatul Poporului: Texte din legea ANI nu sunt constituţionale

scris de Marius Bâtcă
0 afisari

Avocatul Poporului a apreciat, în punctul de vedere solicitat de Curtea Constituţională, că în Legea de organizare şi funcţionare a ANI sunt texte neconstituţionale, a declarat, vineri, Prof. univ. dr. Gheorghe Iancu.

Agentia Nationala de Integritate

Şeful Instituţiei Avocatul Poporului a precizat, într-o conferinţă de presă că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, CCR a cerut Instituţiei punctul de vedere privind o excepţie ridicată la CCR referitoare la neconstituţionalitatea Legii ANI, informează Agerpres.

Gheorghe Iancu a spus că şi punctul de vedere al instituţiei pe care o reprezintă a fost în sensul că anumite texte din Legea ANI sunt neconstituţionale, deoarece au fost reintroduse în noua lege, deşi fuseseră declarate anterior neconstituţionale de judecătorii CCR.

Cei de la ANI trebuie să înţeleagă că sunt anumite texte declarate neconstituţionale de CCR, iar lumea s-a plâns. (…) Sunt foarte mulţi oameni care s-au plâns la noi, inclusiv deputaţi. (…) Legea trebuie să rămână, instituţia rămâne, dar ce cuprinde legea este problema, adică sunt vreo trei-patru texte care transformă ANI într-o instanţă de judecată. Acele texte, aşa cum a spus CCR, nu neapărat noi, trebuie să nu mai existe acolo”, a afirmat Gheorghe Iancu.

1 comentariu

KAPA 02-03-2012 - 16:46

el sa se ocupe de fisa postului ,de ani sau altele sunt altii,sa isi faca temele,pana acum nimeni nu aauzit de el,sa nu faca jocurile altora,funia se apropie de toti hotii ,handicapatii si vanzatorii plaiurilor mioritice,par romantic dar legea trebuie impusa precum militiile islamice din iran.DOAMNE AJUTA! ALAH AHBAR!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult