Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Banii de la Doi şi un sfert pentru AUDI A8 şi jacuzzi folosite de Oprea

Banii de la Doi şi un sfert pentru AUDI A8 şi jacuzzi folosite de Oprea

scris de C.F.V.
25 afisari

Solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale față de fostul vicepremier, senatorul Gabriel Oprea, în dosarul în care sunt cercetați foști șefi ai DIPI, a ajuns miercuri la Senat.
gabriel opreaGabriel Oprea este protagonistul unui nou dosar penal in care procurorii il suspecteaza de abuz in serviciu.
La cererea fostului ministru, sefii Departamentului de Informatii si Protectie Interna i-ar fi cumparat o masina de serviciu scumpa, din fondurile operative, deblocate chiar de Oprea. Daca Senatul va aviza si in acest caz urmarirea sa penala, Oprea va trebui sa dea explicatii si despre dusurile facute in jacuzzi-ul amenajat in cabinetul sau de ministru, tot pe banii statului.
Confortul si siguranta ii dau de furca lui Gabriel Oprea, cel care in iulie 2015 si-a facut cadou un autoturism de serviciu de lux, un Audi A8 de 92 de mii de euro cumparat din fondurile operative ale DIPI si care avea misiunea de a-l proteja pe demnitar.
Gabriel Oprea a fost mandru de masina lui de ministru doar cateva luni. Mergea cu ea peste tot: la minister sau la partid, la intalniri oficiale sau private. Iar cand si-a dat demisia, dupa izbucnirea scandalului coloanelor oficiale, a fost nevoit sa o abandoneze. Dar in urma au ramas abuzul comis de el, spun procurorii DNA.
Procurorii DNA au descoperit si ca fostii sefi DIPI i-au cumparat tot din fondurile operative o cabina jacuzzi si cateva canapele din piele confortabile.
Gabriel Oprea a aflat despe noile acuzatii dar nu a mai organizat o conferinta de presa la sediul partidului ca sa le comenteze, asa cum a procedat in scandalul coloanelor oficiale. A dat insa un comunicat de presa in care spune ca:
„Ma consider nevinovat si consider ca suspiciunea invocata nu este intemeiata. Este insa datoria magistratilor sa clarifice acest aspect, astfel incat adevarul sa iasa la lumina. ”

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut miercuri sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, în dosarul în care sunt cercetați foști șefi ai DIPI.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, la data faptei viceprim-ministru pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, potrivit unui comunicat al DNA.

DNA precizează că Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă, și Gabriel-Nicolae Pavel, șef al Serviciului juridic, a dispus la 13 iulie 2015 suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

„Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție. Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. În perioada 21 august — octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus”, susțin procurorii.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii DNA, precum și copii ale dosarului de urmărire penală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult