Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Bărbatul care a decapitat un fost călugar a primit 28 de ani de închisoare

Bărbatul care a decapitat un fost călugar a primit 28 de ani de închisoare

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Tribunalul Constanţa l-a condamnat, marţi, 15 mai, pe Simion Istvan, care a decapitat un fost călugăr, în noiembrie 2011, la 28 de ani de închisoare.

foto:meme.ro

Hotărârea magistraţilor Tribunalului Constanţa nu este una definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile, la Curtea de Apel Constanţa. Simion Ivan a fost trimis în judecată la începutul lunii aprilie, pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte, în forma profanării unui cadavru. Conform Mediafax, procurorii din Constanţa au spus că inculpatul a avut „o atitudine sinceră şi cooperantă”, iar din declaraţiile acestuia, a săvârşit fapta din cauza propunerilor indecente insistente pe care i le-a făcut victima, după consumarea unei cantităţi însemnate de alcool.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie, Simion Ivan, de 50 de ani, şi Alexe Artion, de 40 de ani, au consumat împreună băuturi alcoolice în locuinţa primului, iar pe la miezul nopţii, fostul călugăr i-a propus gazdei să întreţină relaţii homosexuale şi chiar s-a şi dezbrăcat. Ivan, cuprins de furie, a reacţionat violent şi cu un ciocan pe care îl avea în bucătărie l-a lovit pe Artion în zona frunţii. După ce victima a căzut pe podea, acesta a continuat să o lovească cu ciocanul, apoi cu un cuţit, aplicând loviturile în zona extremităţii cefalice a victimei, preponderent la faţă.

Din cauza stării de nervozitate extremă, după uciderea fostului călugăr în bucătăria locuinţei, Ivan a scos cadavrul în curte şi cu ajutorul unui cuţit l-a decapitat. El a introdus apoi cadavrul în sac, i-a legat mâinile şi picioarele cu sfoară, a legat sacul cu sârmă, apoi l-a transportat cu un cărucior şi l-a abandonat în şanţul de scurgere a apei pluviale de pe strada Nucilor, la circa 50 de metri de locuinţa sa, în locul în care a şi fost descoperit câteva ore mai târziu. După ce a scăpat de cadavru, bărbatul a încercat să ascundă urmele faptelor comise, aşa că a spălat sângele de pe trotuarul din faţa casei, a şters urmele de sânge din locuinţă cu cârpe, apoi a aruncat în foc cârpele, o cruce de lemn pe care victima o avea la piept şi încălţămintea acesteia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult