Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Baronul Nicușor Constantinescu scapă de arestul preventiv

Baronul Nicușor Constantinescu scapă de arestul preventiv

scris de A.B.
9 afisari

Curtea de Apel București a respins marți cererea Direcției Naționale Anticorupție de arestare preventivă în lipsă a președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, decizia fiind definitivă.

Baronul Nicușor Constantinescu scapă de arestul preventiv

Baronul Nicușor Constantinescu scapă de arestul preventiv

Instanța a mai stabilit că Nicușor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României în perioada 26 iunie — 1 iulie 2014. Curtea de Apel București a admis o contestație a lui Nicușor Constantinescu și a anulat o decizie a Tribunalului București, instanță care înlocuise măsura controlului judiciar cu arestul preventiv.

Cererea de înlocuire a fost făcută de procurorii DNA, care au invocat faptul că șeful CJ Constanța nu și-a îndeplinit obligațiile impuse prin controlul judiciar și nu a venit la timp din SUA. Decizia Curții de Apel va avea efecte și în ceea ce privește mandatul de urmărire internațională prin Interpol emis de Poliția Română pe numele lui Nicușor Constantinescu. Șeful CJ Constanța se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenție chirurgicală, după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

În 27 mai, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene.

1 comentariu

maraqmuresanu 18-07-2014 - 17:31

Ce arest preventiv ca,individul isi face mendrele prin America si le da cu tifla anchetatorilor si judecatorilor prostiti (sau…nu)?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult