Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Baronul PSD de Brăila Bunea Stancu, arestat la domiciliu

Baronul PSD de Brăila Bunea Stancu, arestat la domiciliu

scris de P.C.R.
6 afisari

Încă o lovitură pentru sistemul mafiot al PSD, după condamnarea la 10 de puşcărie a lui Dan Voiculescu. Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, baronul Gheorghe Bunea Stancu, a fost arestat la domiciliu. Tribunalul Galaţi au dispus măsura arestului la domiciliu şi în cazul vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija, reţinut joi noapte, de procurorii DNA, alături de Bunea Stancu. Funcţionarul public Nicolae Moisiu va fi cercetat sub control judiciar.

Gheorghe Bunea Stancu

Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, reţinut pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, a fost dus, vineri, în jurul orei 17.30, din arestul IPJ Galaţi, în faţa instanţei, cu propunerea de aretare preventivă.

Fiind întrebat de junralişti cum a petrecut cele câteva ore în arestul IPJ, preşedintele CJ Brăila a spus că „omul trebuie să se obişnuiască cu toate”.

Potrivit ordonanţei de reţinere întocmite de procurori, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2009 – 2010, inculpaţii Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila (ordonator principal de credite), Mija Florin şi Moisiu Nicolae şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziţii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local şi judeţean, organizate de CJ Brăila.

Procurorii DNA au precizat că modul în care au fost organizate şi s-au derulat licitaţiile în perioada de referinţă a determinat ca trei societăţi comerciale să deţină monopolul lucrărilor licitate de CJ Brăila.

Procurorii au beneficiat în această cauză de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

1 comentariu

UnUL 09-08-2014 - 08:24

Preacinstiții PSDei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult