Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Băsescu a pierdut procesul cu Surupăceanu

Băsescu a pierdut procesul cu Surupăceanu

scris de B.C.R
3 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a pierdut procesul intentat deputatului PSD Mugurel Surupăceanu.

Basescu a pierdut procesul cu Surupaceanu

Basescu a pierdut procesul cu Surupaceanu

Mugurel Surupăceanu a declarat că decizia de luni „este un semnal foarte bun” pe care îl apreciază ca atare. „Sper din tot sufletul că azi este începutul unei lupte împotriva drogurilor„, a mai spus Surupăceanu

Pe 18 mai, şeful statului s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5, pentru a fi audiat în procesul de calomnie pe care i l-a intentat deputatului PSD. „Cuvântul rostit de politicieni este atât de lipsit de responsabilitate, încât cred că justiţia ar trebui să facă ceva„, spunea Băsescu, înainte de începerea audierilor.

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Mugurel Surupăceanu la 31 martie 2010, la Judecătoria Sectorului 5, cerând instanţei să îl oblige pe parlamentar să îi plătească daune morale simbolice, pentru afirmaţiile făcute de acesta în legătură cu interesul PDL şi al Administraţiei Prezidenţiale în privinţa susţinerii şi favorizării consumului drogurilor uşoare.

Surupăceanu a declarat, în luna februarie 2010, că „grupuri de interese” din PDL au legătură cu afacerea produselor etnobotanice şi anunţa că, începând cu 15 februarie, va strânge semnături pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă.

Mai mult, Surupăceanu spunea, la vremea respectivă, că decizia Guvernului Boc, ca produsele etnobotanice interzise să fie distruse în zece zile de la intrarea în vigoare a OUG, a dat posibilitatea comercianţilor de a vinde aceste aceste droguri uşoare către populaţie, prin lichidarea stocurilor la preţuri foarte mici, sau către traficanţii de droguri.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 nu este definitivă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult