Băsescu înregistrat la telefon cu Blejnar. Stenograma | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Băsescu înregistrat când vorbea la telefon cu Blejnar. Stenograma

Băsescu înregistrat când vorbea la telefon cu Blejnar. Stenograma

scris de P.C.R.
7 afisari

UPDATE 15,08. Inspecţia Judiciară a CSM s-a sesizat din oficiu, sâmbătă, în urma apariţiei în presă a unor interceptări privindu-l pe Sorin Blejnar, inspectorii verificând dacă procurorul Marian Drilea a respectat procedurile în dosarul fostului şef al Fiscului, Sorin Blejnar, ataşând convorbiri care nu au legătură cu cauza.

Blejnar îl acuză pe procurorul Drilea ca e prieten cu premierul Victor Ponta, amândoi participând, împreună, la raliuri.

———————————–

În dosarul în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru favorizarea infractorului, Traian Băsescu a fost interceptat, în septembrie 2010, în timp ce primea informări de la acesta. Administraţia Prezidenţială a transmis, vineri seară, un comunicat de presă în care face o serie de precizări referitor la apariţia în presă a interceptării unor convorbiri telefonice dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar. Preşedinţia precizează că „este vorba despre trei interceptări telefonice” dintre preşedintele Traian Băsescu şi Sorin Blejnar.„Discuţiile au vizat recuperarea datoriilor pe care compania Rompetrol le are faţă de statul român în contextul în care combaterea evaziunii fiscale şi colectarea creanţelor la bugetul de stat au făcut obiectul unei hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din 28 iunie 2010, iar preşedintele României este şi preşedintele CSAT”, se arată în comunicat.

Referendum. Băsescu “renunţă” la Cotroceni şi ameninţă în stânga şi în dreapta

Băsescu a fost înregistrat când vorbea la telefon cu Blejnar

Potrivit comunicatului semnat de Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, recuperarea datoriilor companiei Rompetrol faţă de statul român a constituit şi subiect de discuţii la cel mai înalt nivel între preşedintele Băsescu şi preşedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, în cadrul celor două vizite pe care şeful statului le-a făcut la Astana (Kazahstan) în anul 2010 (2 – 3 martie 2010 şi, respectiv, 1 – 2 decembrie 2010), în condiţiile în care compania Rompetrol a fost achiziţionată de compania KazMunayGas, deţinută de statul Kazahstan. „O lectură onestă a discuţiilor indică faptul că domnul preşedinte Traian Băsescu discută cu domnul Sorin Blejnar despre recuperarea datoriilor companiei Rompetrol faţă de statul român”, se mai arată în comunicat.

„Femeie: cabinet preşedintele României
Sorin Blejnar: sărut mâna. De la ANAF. Blejnar. Preşedintele ANAF sunt.
Femeie: Bună ziua, domnule Blejnar. Vă rog.
SB: Cu domnul preşedinte aş dori dacă se poate. Sau mai târziu sau când.
F: Rămâneţi pe telefon. Încerc să văd dacă îmi răspunde.
SB: Am înţeles
F: Mulţumesc.

Bărbat: Alo
SB: Să trăiţi, domnu preşedinte
Traian Băsescu: Salut, Sorine.
SB: V-am trimis o dată pe mail situaţia aia cu constructorii.
TB: Da. Mă, eu am şi făcut o confuzie că era primul în lista datornicilor Tehnologica şi am zis că e o listă cu constructori. Da nu erau numai constructori acolo.
SB: Este, este datornic. Dar a început procedura de executare pe el.
TB: Da
SB: Nu de acuma, e de vreo 2-3 luni
TB: Aha.
SB: El plăteşte, deci ei în general sunt plătitori buni ăştia. Dar tot timpul sunt cu restanţe datorită faptului că încasează de la CANDNR destul de greu.
TB: Da, da.
SB: Şi atunci noi am început să facem o altă procedură. Ne-am dus la CANDNR şi i-am făcut terţ poprit.
TB: Îhî
SB: Dacă o să vă uitaţi acolo pe ce am încasat noi, marea majoritate sunt pe popriri… desigur… adică le tăiem finanţarea, dar îi ţinem aşa, cât de cât sub control
TB: Da, aha
SB: Subiectul doi
TB: Da
SB: Am primit o hârtie de la Rompetrol
TB: Da
SB: Vineri seară, mâine, urmează să ne facă o plată de 54 de milioane în contul obligaţiunilor ăla pe care le-am emis noi.

TB: Măi, fiţi atenţi că aici intrăm în altă belea. Cred că e un truc

SB: Ştiu. Asta e opinia mea
TB: Da, e un truc. Da 54 de milioane, exact atât cât statul român să nu mai devină majoritar
SB: Da, aşa este, aşa este. Şi eu am o decizie a consiliului concurenţei din 2005
TB: Da
SB: Care spune că o astfel de ipoteză, ca ei să facă o plată parţială, nu va fi luată în calcul. Am vorbit şi cu Bogdan, cu Chiriţoiu, să îmi dea o hârtie în sensul ăsta. Şi să spună că altfel ar fi fost ajutor de stat, atunci în 2004 şi nu aveam voie
TB: Da
SB: Ca să îi presăm în direcţia să ne plătească tot. Şi eu vreau să le fac acuma o hârtie prin care să le spunem că le mulţumim pt cele 54 de milioane, dar având în vedere toate consideraţiile astea, cu decizia, cu toată istoria cum a fost.
TB: Aha
SB: Le spun că asta este doar o plată parţială şi că le mulţumim şi sperăm, le indicăm conturile şi spunem că până în 30.09.2010 aşteptăm şi celelalte plăţi să ni le plătească. Altfel, şi le bag asta voalată, le spun că altfel ar fi în ajutor de stat şi trebuie să luăm măsurile legale de sancţionare nu mai ştiu ce.
TB: Mă, sfătuieşte cu juriştii, ca să nu ne trezim că spune păi v-am dat 54 de milioane, deci restul vă dăm acţiuni, dar sunteţi minoritari. Că tot jocul lor ăsta a fost să ne dea ceva, să se delisteze, să îşi facă mărire de capital, să spună da, dar nu mai sunteţi majoritari.
SB: Mâine este ziua în care noi avem opoziţia la majorarea de capital. Tocmai şi tot mâine este. Nu, jocul lor este ăsta, este evident numai că ştiţi că am încercat cu ministerul justiţiei să modificăm ordonanţa.
TB: Da
SB: Şi au spus că nu putem, că exidu, curtea de arbitraj internaţional, nu putem în timpul jocului să schimbăm regula
TB: Da
SB: Şi atunci ne-am dus pe acel memorandum pe două variante, unul negocierea cu ei
TB: Da
SB: Şi doi, opoziţia asta la majorare. Mâine avem termenul pentru opoziţia la majorare
TB: Da
SB: Numai că în timpul ăsta lor le curge legea aşa cum este şi ne-au anunţat că… eu cred că îi putem juca un pic cu o hârtiuţă bine gândită, care am vorbit-o deja cu chiriţoiu… să le spunem că altfel e ajutor de stat şi să intrăm cu ei pe o altă direcţie, pe comisia europeană, cu notificare, cu…
TB: Mă, gândiţi-o, nu cumva să ne trezim că spun: băieţi, v-am dat 54 de milioane, deci nu mai puteţi fi majoritari. I-aţi primit.
SB: Da, am înţeles
TB: Adică, atenţie, că după ce i-ai primit…
SB: Cu tot respectul, domnule preşedinte, dar pe direcţia asta se va merge. Suntem cam legaţi de mâini şi de picioare. Pentru că aşa am făcut legile în 2003 sau când Dumnezeu le-am făcut
TB: Da
SB: Da, în 2003. Deci a fost gândit atuncea, că de aia au făcut-o, pe şmecherie au gândit-o de la început. Da, am înteles, o să încerc să le dau adresă, eu aşa le-am scris adresă, că le mulţumim, dar că înţelegem că e doar o plată parţială, având în vedere decizia consiliului concurenţei şi care la momentul respectiv
TB: Mă, Sorine, nu mă pricep.
SB: Nu, am înţeles
TB: Nu ştiu, dar aveţi grijă să nu ne trezim în situaţia în care spun, băieţi, v-am dat 54 de milioane, de restul luaţi acţiuni. Sunteţi minoritari, asta e viaţa.
SB: Din păcate, asta o să fie
TB: Mă, vorbeşte cu ministrul justiţiei. Găsiţi o soluţie să…
SB: Am înţeles. Bine, domnule preşedinte
TB: Să ne putem valorifica toată creanţa.
SB: Am înţeles
TB: Bine
SB: Bine, cu mult respect
TB: La revedere”

26 comentarii

Liberalul 20-10-2012 - 12:19

Societatea civila romaneasca e de cacao! Procuratura si serviciile ii fac reclame lui Basescu in mijlocul campaniei electorale (pe fatza, fara nici un pic de jena). Este o evidenta clara ca justitia romaneasca nu este independenta, iar domniii ziaristi si publicisti nu se simt deranjati (se complac in aceasta situatie din ultimii 20 de ani).

BULA 20-10-2012 - 12:56

Pe ziaristi i-au cumparat cu putin, cu trageri la poligon si cu un pachet de hrana rece.

urbos 20-10-2012 - 12:58

Kioru blestemat cred ca se urca pe pereti. Ar omori lepadatura pe cineva, dar nu poate.

vodka 20-10-2012 - 16:23

URGENT !!! SE IMPUNE TRIBUNAL MILITAR PT. PONTA !!!

Dar, atentie, sa nu scape cu „glont in gat” sanchi in gat, era in piele.
Sa-i faca o cruciulita pe pieptu-i de arama socialista coclita, sa aiba plutonul reper bun.
Si, baietii destepti, daca se dovedeste ca erau organizati, adica nu mai e loc la mititica pe langa Vantu si Nastase, pe acolo???

vodka 20-10-2012 - 16:49

HUOO BASESCU !!! E VINOVAT, VINOVAT, VINOVAT !!!

Trebuia sa puna armata e ei, dar n-a facut-o. Ce, adica nu-i statea bine lui Patriciu sa fie calcat cu tancul, o senila pe cap si una pe picioare, mars-arriere si pe urma rotit pe loc? Voia sa fure tara? Pai n-are tara plumbi indeajuns sa-i dea sa se sature???

Huhu Ciu 20-10-2012 - 17:41

Boule, Patriciu de cind a fost arestat de dictatorul Basescu, 24 de ore, a devenit, de frica, sluga lui Basescu!

popa prostu 20-10-2012 - 18:50

Dar eu n-am auzit de unul d-astia sa rateze o fuga de sub escorta.
Pai nu-i pacat?
O fuga mica, un foc in aer, unul la picioare, si atat.
Pai daca s-a impiedicat si l-a ajuns in ficati, cine l-a pus sa fuga?
Prea nu au accidente, e tras de par!

Huhu Ciu 20-10-2012 - 19:01

Postarea ta spune ca nu esti doar popa prostu, esti si popa criminalu!

vodka 21-10-2012 - 02:57

Paduche, ce bolborosesti acolo, nimic nu se intelege, in mata de boulet.

Huhu Ciu 21-10-2012 - 03:23

Da, am uitat ca tu esti ji danul ala care postezi cu multe nickuri, esti si popa prostu(criminalu).

vodka 20-10-2012 - 16:53

CEL MAI BUN PATRICIU ESTE UN PATRICIU MORT !!!

Iar Vantu impaiat.

Huhu Ciu 20-10-2012 - 17:42

Cel mai bun Vodka ji daneasca, e un Vodka mort!

Tache 21-10-2012 - 07:20

De ce ? voi evreii va omorati intotdeauna partenerii de afaceri ? Sigur, dupa ce preluati controlul, deveniti ceva mai generosi. Nu mai omorati, doar falimentati.

vodka 20-10-2012 - 16:55

Sa vedem cu sar acum oamenii lui Patriciu si Vantu, puslamalele Ciu-Huhu si Ciu-Us

Huhu Ciu 20-10-2012 - 17:43

Heil!

ANCUTA 20-10-2012 - 18:07

Zbiara neterminatu’ de dobre ca o sa moara toata lumea de cancere si de foc, dar nu citeste!
PCR a publicat exact declaratiile patriotice al unor mari romani, iar dobre il ridica in slavi pe cel mai mare roman!

popa prostu 20-10-2012 - 18:46

Sa zicem ca lui Vantu ii sare un ciob la carotida cand sta pe veceu.
Pai daca era curent si s-a trantit geamul, ce poti sa faci?
Si asa nu ai vrut sa ajungi in puscarie, dar daca era foamea mare ai riscat o mica invateala, o poseta smulsa, o bicicleta uschita.
Si de ce a trebuit, nu pentru ca nu-i lucru si viata normala din cauza de uragane ca Vantu si Nastase care au suflat tot ce-i in tara?
Dar cada Nastase se impiedica la dus, sau aluneca pe sapun si se loveste la cap chiar sub jetul de apa fierbinte?
Doar nu o sa sari sa-l ajuti, a sarit el sa-ti dea cand era nevoia mare o parte din zecile de milioane furate, din care cauza poate ca esti acum la racoare?
Bai, astia au furat catr sa bage in nevoi sute de mii de oameni.
Deci, daca pica raul pe ei, asa a fost sa fie.

Huhu Ciu 20-10-2012 - 19:05

PDL a furat, DOAR INTR-UN AN, 7 MILIARDE DE EURO!!!

vodka 21-10-2012 - 01:15

Multa multa caldura domnului Huhu Ciu!
Autocombustie, dar daca nu si nu, un ciorap umplut cu pilitura de magneziu si un cubulet de sodiu metalic, strecurat in pat, pe cand doarme amortit de trascau.

Huhu Ciu 21-10-2012 - 03:30

STIU, ADEVARUL TE SUPARA INTOTDEAUNA, IN REINCARBAREA VIITOARE VEI FI UN etiopean extrem de sarac, vesnic flamind, ASA LUCREAZA JUSTITIA DIVINA, prin Karma si reincarnari!

Huhu Ciu 21-10-2012 - 03:34

REINCARBAREA=REINCARNAREA lui Vodka

anghel 20-10-2012 - 22:53

Diversiuni basiste,asta e doar asa de occhi lumii,adica sa zicem noi,astea prostii,ia uite ma ca nu basescu asculta telefoanele,altii sunt care incalca legea!!

vodka 21-10-2012 - 01:18

Afla tu ca Basescu asculta toate telefoanele 24 de ore in continuu, ca tot nu are ce face. Si asta de 5-6 ani fara intrerupere. Asculta la greu, gata l-ai dibuit.

Tache 21-10-2012 - 07:47

Am o intrebare pentru evrei……

De ce va omorati partenerii de afaceri %%??????????

Lupu Ardelean 21-10-2012 - 08:32

Nu pe toti, numai pe romani ca-s hoti…

„Trei persoane, cel mai probabil cetăţeni români, au murit după ce au fost lovite de un tren de marfă în regiunea italiană Toscana.

În geanta uneia dintre victime au fost găsiţi bani şi documente aparţinând unui cetăţean italian, însă probabil că obiectele fuseseră furate.”

Huhu Ciu 21-10-2012 - 14:22

Hotii romani sint mici hoti, spre deosebire de cei mai mari hoti din Univers evreii, CEL MAI MARE HOT DIN ISTORIA LUMII E EVREUL B. MADOFF!
Hotii romani sint atit de mici fata de hotii evrei ca furnicile fata de elefanti!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult