Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Băsescu, într-un dosar cu Popoviciu şi “Doi şi-un Sfert”. Ce spune Cotroceniul

Băsescu, într-un dosar cu Popoviciu şi “Doi şi-un Sfert”. Ce spune Cotroceniul

scris de M.A.
1 afisari

Numele lui Traian Băsescu, într-un dosar cu Puiu Popoviciu şi “Doi şi-un Sfert”. Ce spune Cotroceniul, prin vocea purtătorului de cuvânt?

Băsescu, într-un dosar cu Popoviciu şi  “Doi şi-un Sfert”. Ce spune Cotroceniul

Băsescu, într-un dosar cu Popoviciu şi “Doi şi-un Sfert”. Ce spune Cotroceniul

În legătură cu informaţiile vehiculate de presă cu privire la interceptarea unor discuţii ale domnului Gabriel-Aurel Popoviciu în care face referire la Traian Băsescu, purtătorul de cuvânt de la Cotroceni, Bogdan Oprea, a dat publicităţii un comunicat:

Referitor la informaţiile vehiculate de presă cu privire la interceptarea unor discuţii ale domnului Gabriel-Aurel Popoviciu în care face referire la preşedintele României, domnul Traian Băsescu, interceptări incluse într-un dosar aflat spre soluţionare, în prezent, la Curtea de Apel din Bucureşti, Administraţia Prezidenţială face următoarele precizări:

(1) – domnul preşedinte Traian Băsescu nu a avut niciodată întrevederi şi convorbiri private cu domnul Gabriel-Aurel Popoviciu, singurele momente care ar fi putut prilejui un eventual contact direct fiind reuniunile publice la care a luat parte şi domnul preşedinte Traian Băsescu;

(2) – preşedintele României, domnul Traian Băsescu, respinge afirmaţiile domnului Gabriel-Aurel Popoviciu, aşa cum reies din interceptările menţionate, şi le consideră nepermise şi regretabile invenţii şi încercări ale unei persoane de a se folosi de numele domniei sale în vederea obţinerii unor favoruri (aşa cum, de-a lungul timpului, au făcut şi alte persoane)”.

Numele „Băsescu” este menţionat în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu. În discuţiile purtate de cei care au fost trimişi în judecată se face referire la o intervenţie la nivel înalt. Fostul şef de la DGIPI şi şeful diviziei operaţiuni de la Direcţia Generală Anticorupţie ar fi intervenit la DNA pentru a-i îmbuna pe anchetatori, transmite realitatea.net. Potrivit sursei citate, fostul şef al “Doi şi-un Sfert”, încerca să îl convingă pe anchetatorul DNA că Puiu Popoviciu avea relaţii de afaceri cu fratele lui Traian Băsescu.

Petru Pitcovici: Păi nu ştii că el (Puiu Popoviciu) e asociat cu fratele lui Băsescu în firmă?

Ion Motoc: De unde să ştiu…

Petru Pitcovici: E asociat cu frate-său. Şi a vorbit cu Băse şi Băsescu a zis: Bă, iţi dau cuvântul meu de onoare că nu m-am văzut cu Ţulus faţă în faţă, am vorbit doar la telefon şi i-am zis: Bă, las-o bă în … de treaba, e de 3 ani, sau mă trimiteţi în judecată cu el, bă? Mă cheamă când mi-e lumea mai dragă. Mă văd ăştia p-acolo. Ce firmă îmi pune pe port?

SURSA: CAB

Mai mult, şeful Diviziei Operaţiuni a DGA îi spunea aceluiaşi anchetator că premierul şi preşedintele de la vremea respectivă ar fi stat la rând la uşa afaceristului Puiu Popiviciu.

Cornel Şerban: Cum să-ţi zic?! La el fac coadă să intre Tăriceanu şi Băsescu(spunea de Popoviciu).

SURSA: CAB

Mai mult, Popoviciu însuşi i se lăuda fostului şef al DGIPI că l-ar fi scăpat pe Traian Băsescu de Dosarul Flota.

Puiu Popoviciu: Am un amic pe care…dintr-un anumit joc de…cred că ştie Cornel istoria. L-am scapat de puscărie, de arestare. Trebuia să fie arestat pe nouăsprezece iulie, 2004, sub influenţa lui Năstase …TRAIAN BĂSESCU

Serban Cornel: TRAIAN BĂSESCU!

Puiu Popoviciu: De aia mă bag, EU l-am scăpat!

Ion Motoc: Dosarul Flota!

Puiu Popoviciu: Având o relaţie foarte apropiată la vremea aia cu Talpes, nu stiu ce… Treaba…el stie foarte bine! Eu l-am anunţat, că i-am dat vestea. A…din cauza acestui subiect…eu am fost la el ultima dată, deşi cu membrii familiei lui m-am văzut destul de des şi am o relaţie foarte bună. Chiar jenant, aia mare…

Şerban Cornel: …da

Puiu Popoviciu: Ioana îmi spune „sărut-mâna” are şi ea o vârstă, e mai mare ca fiică-mea. Nu-s popă!

Puiu Popoviciu: Când m-am dus la el în noiembrie, anul trecut şi am stat..relaţia-i foarte mişto, repet! Bem un whisky, nu ştiu ce…Am stat la birou două ore şi jumătate de… După douăzeci de minute stătea la birou, eu în faţă, pe unu din cele două scaune, după vreo douăzeci de minute de discuţii, aşa, a spus: Bei un whisky? „Dom’le, dacă-i gratis şi-i cu gheaţă, da,da!”

SURSA: CAB

3 comentarii

digital 17-01-2013 - 19:30

să vedem când îți vor sări pernoaiele de sub curul kotrocenist,câte dosare vei avea,împuțitule kiior!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-01-2013 - 21:42

1. JUR ca nu am lovit cu palma ori cu pumnul pe …copilul ala !
2. Nu mi-am acordat niciodata nici o casa , niciuna !
3. Nu am cumparat nici un teren din zona , mentionata ! Dimpotriva ,am VANDUT !

v 19-01-2013 - 12:26

multa mu ie usl.istilor

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult