Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Băsescu: Justiţia a făcut mult rău ţării

Băsescu: Justiţia a făcut mult rău ţării

scris de P.C.R.
2 afisari

Niciodată justiţia vreunui stat al UE nu a făcut atâta rău ţării pentru care lucrează cât a făcut justiţia română, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută vineri la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a afirmat că, deşi România nu poate accepta adăugarea de condiţii pentru aderarea la spaţiul Schengen, ‘nu putem să nu recunoaştem dificultăţile, deficienţele pe care le are justiţia‘. ‘Mă refer la termenele lungi de judecată, mă refer la procedurile de tergiversare a dosarelor la ICCJ şi aici putem da exemple câte vreţi, dosare care au fost ţinute doi-trei ani şi tot amânate, judecătorii le-au trimis după 3 ani la procuror pentru a fi analizate. Mai mult decât atât, sunt foarte multe dosare în care judecătorii refuză să ia notă de faptul că au cadrul legal pentru a respinge jocurile avocaţilor care introduc excepţii la fiecare termen’, a spus Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Referitor la decizia de joi de la Consiliul JAI de la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu se putea lua nicio decizie până când şi Bulgaria şi-a terminat rapoartele de evaluare şi ‘acest lucru s-a întâmplat în mai’. Băsescu a reamintit că Parlamentul European a dat acum două zile un vot favorabil accesului Bulgariei şi României în spaţiul Schengen. În opinia şefului statului, cel mai important lucru este stabilirea faptului că la Consiliul JAI din septembrie se va adopta un calendar. ‘Din declaraţiile politice am înţeles un lucru legat de opţiunile unora dintre ţări, Olanda în mod deosebit, că este determinantă pentru stabilirea calendarului, calitatea raportului de ţară pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare care apare în luna iulie. Oficial respingem adăugarea de condiţii la accesul în spaţiul Schengen, acestea nu sunt trecute în tratatul de aderare al României. În acelaşi timp, luând notă de opţiunile unor state ca Olanda, Franţa şi Germania, nu putem sa nu dăm toată atenţia raportului MCV din iulie’, a mai spus preşedintele Traian Băsescu.

6 comentarii

Pribeagul 10-06-2011 - 22:59

Probleme vechi, sesizate mereu, nerezolvate inca:

„Aderarea României şi Bulgariei la Schengen era prevăzută pentru martie, dar, în decembrie, miniştrii francez şi german de Interne au rupt acest calendar, condiţionând intrarea în Schengen de îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), impus odată cu aderarea celor două ţări la UE.
MCV era menit să ducă la progrese în ceea ce priveşte justiţia, corupţia, iar în cazul Bulgariei şi crima organizată.”

“Financial Times: În România până şi voinţa de reformare pare să fi dispărut.”

“Miniştrii de Interne ai UE au stabilit joi, 9 iunie, la Luxemburg că România şi Bulgaria ar putea adera în două etape la Spaţiul Schengen, până la sfârşitul anului 2012, dacă între timp se constată o reformă a justiţiei şi dacă va fi combătută corupţia. Ideea aparţine Franţei şi Germaniei şi ea va fi dezbătută din nou de miniştrii de Interne ai UE în septembrie 2011.”

Romania, plimbareata asa hai-hui prin Europa, poate fi aratata oricind cu degetul, putindu-i-se, pe drept, imputa faptul ca nu este stat de drept, functionarea necorespunzatoare a justitiei si coruptia generalizata.

Cele doua, justitia si coruptia, sunt strins legate. Ramaine antologica patania formatiei AC-DC in vama:
“În vara anului trecut cei care însoţeau caravana AC-DC au avut probleme la ieşirea din ţară. Una dintre persoane a declarat că angajatii Vamei Nădlac le-au cerut mită între 50 şi 100 de euro pentru fiecare camion. Ministrul Transporturilor de atunci,Radu Berceanu, a cerut demiterea celor 10 angajati implicaţi în scandal. În lipsa martorilor ei şi-au câştigat în instanţă drepul de a reveni la muncă.”

Actiunile de ultima ora din vami au aratat ca pazitorii frontierei au prestat juramint, pe care-l duc la indeplinire cu sfintenie, nu lasa nici un trecator prin vama netepuit.

Fara o justitie eficienta, cu o coruptie si evaziune in floare, temeliile statului sunt subrede, romanii traind pe nisipuri miscatoare.

In loc sa combata acest cancer care macina vitalitatea tarii, conducatorii tarii cauta sa modifice constitutia, sa reorganizeze adminstratia teritoriala, sa initieaza alte asemenea marete actiuni de imagine.

Urmarind actiunile conducatorilor nostri, neasteptate, nefundamentate, luate la intimplare, fara continuitate, deseori, ai senzatia ca urmaresti un documentar privind viata maimutelor in jungla.

Pentru a adera la Spatiul Schengen faceti functionala justitia, eliminati coruptia, faceti ordine in vami, maimutelor care ne conduceti!

vasile 11-06-2011 - 13:22

ai mare dreptate.felicitari.poate asa vom scapa de procurori profesionisti ca wolf marian santion impreuna cu mana lui dreapta judecatoarea antoanela costache si toata sleahta lor de corupti….

Shark 11-06-2011 - 22:54

asa e chiorule… trebuia sa te ai intai pe tine !!!!!!!!!!!

Shark 11-06-2011 - 22:57

erata … sa IA intai pe tine !!!!!

urbos 11-06-2011 - 23:48

Mult rau face tarii Justitia, caci lasa un tradator blestemat, un hot ordinar, un infractor infect, un criminal securist ca Basescu in libertate.

Ciu Huhu 12-06-2011 - 05:23

PCR, ai gresit titlul articolului, corect este: ”Basescu a facut mult rau Romaniei, si va mai face.”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult