Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Traian Băsescu nu își mai apără fratele (video)

Traian Băsescu nu își mai apără fratele (video)

scris de A.H.
20 afisari

Traian Băsescu nu își mai apără fratele. Președintele a declarat astăzi că nu a avut nicio discuție cu Mircea Băsescu, cu privire la sprijinirea lui Bercea Mondial – Sandu Anghel, pe numele său real.

Băsescu neagă implicarea în scandalul Bercea Mondial.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a spus joi dimineaţă, când a ieşit din curtea casei sale, că preşedintele ştia despre cazul lui Bercea Mondial, aşa cum „ştia toată ţara” şi că nu s-a intervenit la el pentru eliberarea acestuia.

„Este o mare eroare sau să-i spun răutate să amesteci preşedintele ţării într-o asemenea problemă (…) Este interpretarea lor că eu zic că preşedintele ştie. Preşedintele ştie despre un asemenea caz, cum să nu ştie. Ştia toată ţara şi să nu ştie preşedintele despre cazul Bercea Mondialu?”, a spus Mircea Băsescu.

Întrebat dacă a vorbit cu fratele său de când a început acest scandal, Mircea Băsescu a spus: „Am vorbit, bineînţeles că este supărat, este foarte supărat. Este extraordinar de urât din partea postului Antena 3 că nu ne-a răspuns la telefon în timpul emisiunii şi că încerarcă să arunce, să amestece în mocirla asta creată de ei preşedintele ţării”

Declaraţiile preşedintelui:

  • Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea. Există suspiciunea intervenţiei mele în derularea justiţiei în acest caz sau cel puţin aşa a fost lansată public aseară. De aceea fac un apel public la orice poliţist, orice procuror şi orice judecător care a fost implicat în cazul lui Anghel Sandu: dacă a existat vreo intervenţie a mea pe această scară a anchetei, să o facă publică.
  • Proba că nu a existat o astfel de intervenţie este chiar condamnarea lui Anghel.
  • Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut, când mi-a spus că este şantajat. Nu o voi prezenta public pentru că nu sunt dispus să cred decât în varianta justiţiei, şi nu în a fratelui meu, pentru că într-un stat de drept varianta justiţiei este cea adevărată.
  • Nu mă voi transforma într-un avocat al lui, mai ales că s-a implicat într-o zonă cu oameni cu care nu ar fi trebuit să se implice.
  • În 10 ani nu am făcut nicio intervenţie în justiţie, pentru nimeni.
  • Regret faptul că fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj, cu consecinţele pe care le vedem. Sunt încrezător că justiţia va scoate la iveală adevărul.
  • Nu voi face nicio intervenţie la nicio instituţie a statului pentru a-l proteja pe fratele meu. Dacă a făcut ceva ilegal, va trebui să răspundă în faţa legii. Lucrul pentru care îl acuz deocamdată este anturajul în care a intrat.

40 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-06-2014 - 15:28

IO ‘l ….cred !
a lacrimat la SFARSHIT de …MANDAT (ILEGAL) …

a fost …sincer ….

UnUL 19-06-2014 - 15:40

Mai clar de atât nu se poate. (Evident, proștii și ticăloșii vor răcni în continuare,) Să lăsăm deci justiția să-și termine treaba!

mircea 19-06-2014 - 16:43

auzii ca tu nu eati cu tate mintili acasa,pai Baqsescu care le stie pa toate Gioana cuVantu,ce urmeaza sa faca DNA si cine trebuie sa spele putina-vezi unde este Marta si ce fac toti nu stie ce fac ai lui,nu el si nevastasa l-au adus pa Anghel in familie,cine a primit o salba de aur si dela cine???Astazi a fost asteptat la poarta vilei lac-3 si nu a esit,dar a aparut ca prin vraji la cotroceni,deci a esit di vila lac-3 ca un interlop,capo dde mafie

UnUL 19-06-2014 - 16:54

Ai vrut să spui ceva, mirciulică? Devii tot mai incoerent pe zi ce trece. Alzheimerul?

mircea 19-06-2014 - 18:02

Basescu face apel la politisti,procurori si judecatori,daca au curaj mama dracului ii ia.Domnule chestor cred ca eu te-am facut,eu te desfiintez?????.

UnUL 19-06-2014 - 19:45

Mda, ești ceva mai coerent. dar la fel de stupid. Cum crezi că l-ar putea opri președintele – acum când la guvernare e USD și puterea lui e diminuată de apropiata terminare a mandatului – pe un procuror sau un polițist să recunoască că a făcut presiuni asupra lui – dacă ar fi cazul?

urbos 19-06-2014 - 19:55

N-are Kioru „cheile” Justitiei, cum el insusi a declarat, ma fiu de scroafa usturoiata?

UnUL 19-06-2014 - 20:08

Da, are atât de multe „chei” încât fratele lui a fot reținut de DNA

UnUL 19-06-2014 - 20:28

Iar fabulezi. Kim-Jong-Un și-a omorât unchiul, nu fratele.
Și când a fost scos din DNA avea cătușe, schimbă-ți ochelarii!
Și nu a plătit nimeni nici procurori nici judecători, dovadă că Bercea a luat vreo 9 ani și ceva.

urbos 19-06-2014 - 20:31

Unchiu, ma-sa, var-su, stii tu mai bine.
Bercea mai are cateva zeci de dosare terminate cu NUP. Zeci!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-06-2014 - 16:44

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes);
Despre ce …s i m u l a c r u al ,,j u s t i t i e i ” amintesti tu , peacilea !
De cel implementat de Macobei, Morar , Kovesi ,Haimaneala ?

DESPRE cel care a TOLERAT toata INJUSTITIA !
RAPTUL la nivel NATIONAL !
,,,asta nu este JUSTITIE !

UnUL 19-06-2014 - 16:56

Nu vorbeam de niciun simulacru, ci de justiția care începe să devină funcțională datorită tocmai celor pe care îi pomenești și a altor câțiva.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-06-2014 - 17:15

De data asta timpul va dovedi !In scurt timp !
batut in cap , cum te cunoaste tot bloghsorul , NU vei RECUNOaSTE ca Ceasca , decat in fata M A N !

UnUL 19-06-2014 - 17:18

Nostim!

Pribeagul 19-06-2014 - 15:41

Eu? Nuuuu… nuuuu…

Nemernicul. Cu promisiunea de a spulbera statul mafiot, a ajuns regele mafiotilor. O domnie care a durat 10 ani. Rusine noua!

UnUL 19-06-2014 - 16:56

Fie cum vrei : rușine ție !

Pribeagul 19-06-2014 - 17:21

ai dreptate. mi-e rusine. desi nu l-am votat niciodata, sistemul si strainatatea m-a invins.

Pribeagul 19-06-2014 - 18:37

m-au

UnUL 19-06-2014 - 17:26

Eu l-am votat, și nu mi-e rușine. Cred și acum că e mult mai bun decât Bombo, respectiv Geoană.

MI-5 19-06-2014 - 18:29

cum sa-ti fie rusine, daca esti un ne-rusinat…

Pribeagul 19-06-2014 - 16:32

Si Basescu pare a avea mutra de… sfint.

urbos 19-06-2014 - 17:53

Ca de obicei , in situatii d-astea, reactiile basistilor sint initial confuze si slabe. Acum toate scursurile asteapta cu infrigurare varianta care le va fi servita de Kior. Pana atunci scursurile bajbaie. Oare ce sa facem, oare ce sa spunem? Gandesc viermii basisti ingrijorati. Daca ce spunem acuma n-o sa fie varianta oficiala si-l contrazicem pe maritul Kior? Nu ca ne-ar mai pasa ca ne facem iar de ras, la cat ne-am umplut de cacat.
Insa dupa ce li se va spune ce trebuie sa creada, sa vezi coru de grohaitori basisti, ce urlete, ce ragete, demonstrand ineptiile clocite in laboratoarele Kiorului.

urbos 19-06-2014 - 17:57

PS Rujatu si-a si luat o pauza, ca sa astepte cloceala.

UnUL 19-06-2014 - 19:39

Ești idiot. Singura care se poate pronunța e justiția.

UnUL 19-06-2014 - 20:04

Ești total idiot. Datorită celor pe care îi pomenești, justiția a scăpat de sub călcâiul politicului – unde era pe vremea lui Bombo și unde Tonta se chinuie să îl vâre înapoi.

digital 19-06-2014 - 22:41

să i-o vâre măttii!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 19-06-2014 - 18:17

Dan Voiculescu, frate de DNA cu Bercea Mondialu’, declanșează mineriada în Justiție

Azi a fost o nouă zi nebună. A început imediat după miezul nopții, o dată cu difuzarea unor fragmente video cu discuțiile între Mircea Băsescu și rudele lui Bercea Mondialu’ de către apostolii TV de la Antena 3. Era anunțat de câteva zile mega-scandalul secolului, care avea să-l îngroape definitiv pe Traian Băsescu, o poveste cu mulți bani și materiale compromițătoare.

Unealta, un infractor cu peste 100 de dosare penale, condamnat definitiv la 8 ani și nouă luni de închisoare, pentru înjunghierea unui nepot, care a dat lovitura vieții sale în momentul în care s-a încuscrit cu fratele Președintelui. Moment de maxim orgasm jurnalistic pentru adversarii lui Traian Băsescu, care se străduie de ani buni să dovedească că Președintele României nu este deloc atât de lipsit de pată în materie de corupție. Un demers care urmărește albirea lui Dan Voiculescu prin comparație, de ceva vreme înregistrându-se la Antena 3 un serial de emisiuni menit să demonstreze că judecătorii și procurorii sunt corupți, incompetenți, băsiști și pe cale de consecință, lipsiți total de independență. Ceea ce arată, în viziunea celor care-l admiră pe Varan, că toate acuzațiile aduse președintelui-fondator al PC și Antena 3 sunt cu rea-credință și vag răutăcioase.

Din campania electorală a anului 2004 am învățat un lucru: să nu mai judec/comentez lucrurile la cald, imediat după difuzare, să las cel puțin 10 ore pentru a se așeza temeinic și dacă se poate, să nu le văd la TV, ci să utilizez servicii de monitorizare. E un truc folosit de majoritatea consultanților politici care au nevoie să judece la rece situația, nu sub impulsul emoției, de neevitat în situații-limită. Am procedat la fel și în cazul stenogramelor difuzate de Antena 3. Le-am citit azi, dis-de-dimineață. Mi s-au părut un material important, cu acuzații grave, dar care nu susținea fără umbră de îndoială implicarea lui Mircea Băsescu în vreun proces de corupere a justiției, însă nici nu părea vreo discuție de cafenea. Erau multe goluri, multe puncte de suspensie, prea multe lucruri interpretabile. Nu era o negociere între doi tovarăși de ticăloșie, nu se aduceau acuze grave, tranșante, ci doar se sugerau diverse situații. Despre implicarea directă sau indirectă a lui Traian Băsescu, nici vorbă! Impresia mea era întărită și de faptul că citeam stenogramele unor discuții provocate de niște infractori, care știau exact ce doreau să obțină, care știau cum să intimideze un interlocutor, cum să arunce sume și cifre demne de credibilitate.

Avea vreo vină Mircea Băsescu? În mod cert, trebuia să se comporte mult mai responsabil, mult mai ferm atunci când venea vorba de Președintele României. Trebuia să fie clar atunci când rudele lui Mondialu’ vorbeau de bani dați și de sentințe luate. Dar pentru asta trebuia să știe că este înregistrat video și audio, trebuia să nu fi avut în viața lui de-a face cu Clanul Mondialu’, să stea mult mai departe de problemele cu justiția ale vreunui fin sau naș! N-a făcut-o și l-a pus într-o situație grea pe Traian Băsescu, cel care a spus un lucru complicat de recunoscut public: Între rude și Justiție, aleg Justiția! Iar acum Mircea Băsescu va trebui să răspundă pentru legăturile sale cu niște infractori.

Am văzut cum mulți analiști, comentatori, ziariști, s-au grăbit, azi-noapte, să tragă concluzia că atacul Antenelor este devastator pentru Președintele României. N-au mai avut timp să stea să facă nuanțările necesare, să vadă că Traian Băsescu nu avea nici o implicare, că vorbeam de fratele său și de rudele unui infractor condamnat. Emoția i-a transformat din susținători în dezamăgiți. Nu s-au mai uitat la substratul întregii campanii de la Antena 3, la eforturile uriașe pe care le fac zeci de angajați ai Varanului pentru a-l scoate basma curată. Diversiunea, sau noua mineriadă la adresa Justiției, părea că are sorți de izbândă. Nu s-a schimbat starea de spirit nici după declarația de la ora 13.30 a lui Traian Băsescu. Păreau mai liniștiți cu asigurările Președintelui privind lipsa sa totală de implicare în actul de justiție. Dar gustul amar rămânea…

A venit la ora 15.00, din nou pe toate televiziunile, Bercea Mondialu’ care a ridicat miza! Șpaga nu-l mai viza doar pe Mircea Băsescu, ci și pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, pe Livia Stanciu, președintele ÎCCJ, Vasile Blaga, președintele PDL. „Împărțise” la toți două milioane de euro! O avea înregistrări și cu ei, mă gândeam, văzându-l cum aruncă cu elucubrații din duba cu gratii? O întrebare la care sunt sigur că nici Frații Grimm nu s-au gândit! Dar asta nu-l va împiedica pe Mihai Gâdea să facă o nouă emisiune cu onorabilul Clan Mondialu’.

Gâdeaaa … Ai o scapare : Farmacia inimii : CATENA !

MI-5 19-06-2014 - 18:32

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ
Bla…bla…bla…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-06-2014 - 18:40

CAlugare shlapar ; Nu e bine sa pomenesti de FARMACII !
Nefasta mai tzine farmacia aia din Ploiesti ?
Si desigur , alaturi de alti imbecili patentati , FELIX e
di vina !
NU hotzia proverbiala a baSESTILOR !

vasile 19-06-2014 - 18:42

BETIVANUL NATIONAL TRAIAN BASESCU A DANSAT CU BERCEA MONDIALU LA DISTRACTIA COLONIEI TIGANESTI , TELEVIZATA SI A IMBRACAT PE MARIA BASESCU IN STRAIE TIGANESTI , PRIMIND DE LA INTERLOPUL BERCEA MONDIAL UN COLAN DE AUR LA GAT , MUNCIT DIN SUDOAREA DE HOT A TIGANULUI INTERLOP, CA DOAR NU L-A CUMPARAT DIN SALARIU SAU IMPRUMUT LA C.A.R.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 19-06-2014 - 18:29

Cozmin Gușă: În spatele scandalului politic Băsescu – Bercea Mondial stă Dan Voiculescu care vrea să decredibilizeze justiția

Analistul politic Cozmin Gușă afirmă că spatele scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondial se află mogului Antenei 3, Dan Voiculescu, care dorește decredibilizarea justiției.

„Suspectul principal în aceste zile este Dan Voiculescu. El vrea decredibilizarea justiției. Este o mineriadă TV împotriva statului de drept. A fost o inferență logică pe care am realizat-o ca să ajung la Voiculescu, e un mare scandal public”, spune acesta.

„Am spus azi toată ziua că reprezentanții instituțiilor statului trebuie să fie foarte responsabili în a-și asuma poziții publice, lucru pe care l-am văzut la Traian Băsescu, dar nicidecum la premierul Ponta, care cerea demisia președintelui neștiind nici măcar despre ce e vorba în acest caz. Un premier înțelept ar fi sunat la președinție și apoi ar fi dat o concluzie, el a sărit pe microfon din start cerând demisia, doar pentru că s-a uitat la Antena 3”, a adăugat Gușă.

Analistul politic scoate în evidență că în acest caz i se oferă prea mare credibilitate unui „interlop analfabet”, iar trustul lui Dan Voiculescu face judecăți fără să aștepte raportul justiției.

„Sunt multe lucruri ciudate. Faptul că un interlop ca Bercea, care a terorizat comunități întregi, este luat de bun de posturi de televiziune de mare audiență, cele din siajul PSD – Antena 3 și România TV – nu este un lucru care să mulțumească pe nimeni în țara asta care vrea liniște și corectitudine. Nu pot să observ, ca o ciudățenie, că domnul Bercea, probabil un analfabet, care nu știe să citească și să scrie, are niște fraze foarte precise, legate de vârful instituțiilor statului cu rol în reformarea justiției și mă refer la doamna Livia Stanciu și la doamna Kovesi”, a susținut Cozmin Gușă.

Principalul scop al mogulului Antenei 3 este decredibilizarea principalelor instituții ale statului, punctează Cosmin Gușă.

„Domnul Voiculescu nu are altă șansă în acest moment decât să decredibilizeze justiția, vârful Parchetului și să câștige timp ca să i se prescrie faptele, care nu că nu există”, a mai spus consultantul politic.

„După mine, suspectul principal al acestei zile, nu este Bercea, nici Mircea Băsescu, ci Dan Voiculescu. Băsescu a jucat corect, nici nu avea ce să facă. Din punct de vedere al mesajului public, Băsescu a jucat corect, în rest, aștept informații de la instituțiile statului legat de posibila implicare a lui Dan Voiculescu”, a declarat Cozmin Gușă.

urbos 19-06-2014 - 18:33

Hahahahahahahaha!

UnUL 19-06-2014 - 19:40

Criză de râs isterici?

UnUL 19-06-2014 - 19:41

Ptiu, drace : „ISTERIC”!

UnUL 19-06-2014 - 20:13

Îți mai dau o dată lista?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-06-2014 - 20:14

@Admiratorul Mappets ERMIL nanobok& Bahsica!(Bla-Bla Zoonatu de sous somes);
conFIRMA/INFIRMA deaqa Felix a …fost retzinut la DNA in seara asta pt . retinerea a cca 250.000 de parai !Eventual Badea si Gadea?

UnUL 19-06-2014 - 21:02

????

jan dinu 19-06-2014 - 19:26

Mult stimate shi onorate – Presedinte al Tziganilor Nostri –
Mircea Mondialu :
Imi cer permisiunea tuturor – shatrelor noastre – care asteapta din
partea distinsei dumeavoastra activitati sa va ureZ succes in acest
timp cu care va confruntati cu justitia rUmanilor de a fi pina la
capat — ieroU nostru — care lupta cu abnegatie pentru noi toti !
Cu parere de rau va anunt ca nu atzi apelat la serviciile mele unde
puteam rezolva cazul d-stra prin simpla mea implicare unde verisoara mea era — judecatoarea acestui caz — ! Nu va costa nimic doar cel mult
un buchet de flori mai ales ca EA este de-a noastra punind un
verdict onorabil – 6 ani cu suspendare shi o – LUNA – cu inchsoare !
Noi – oastea d-stra – in zilele ce urmeaza trimitem la Uniunea IOUROpeana
un ravas national pentru transferul catre – staborul – nostru care l-ar rezolva
dupa cum se cuvine …cit mai bine …!
JD-USA

digital 19-06-2014 - 22:44

..poate Bercică a aruncat banii, …poate frate-miu i-a văzut aruncați și i-a luat, poate i-o fi zis Bercică ceva lu nărod să-i ia, o fi fost ceva…!!!

citat…din pixeluțul albăstrel!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult