Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Băsescu pasează Parlamentului revizuirea Constituţiei

Băsescu pasează Parlamentului revizuirea Constituţiei

scris de D.P.
3 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că decizia Curţii Constituţionale privind proiectul de revizuire a Constituţiei este obligatorie şi că optează pentru varianta de a lăsa Parlamentului libertatea de face revizuirea textului.

traian_basescu“Este obligatorie (decizia CCR – n.r.), chiar dacă discutăm de un proiect de lege, şi nu de o lege care a trecut prin Parlament. (…) Aici am două variante. O variantă ar fi ca, în urma deciziei motivate a Curţii Constituţionale, să revizuiesc textul proiectului şi să revin la Curtea Constituţională sau să transmit şi decizia Curţii şi proiectul şi avizul Consiliului Legislativ, aşa cum ele au fost, către Parlament, lăsând Parlamentului libertatea de a face revizuirea textului. Optez pentru această variantă, în care să las Parlamentului libertatea să aducă reformulări. Eu nu cred că putem trece peste obligaţia noastră de a nu mai proteja averile illicite”, a afirmat şeful statului, la Radio România Actualităţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult