Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE. Băsescu se fereşte să dea cifre din cauza “televiziunilor de evazionişti”

UPDATE. Băsescu se fereşte să dea cifre din cauza “televiziunilor de evazionişti”

scris de R. C.P.
4 afisari

UPDATE. 13.25. Preşedintele uitase cum i se spune interlopului din Drăgăneşti-Olt, el întrebând în sală cum îl cheamă pe „cel cu fratele” său, pe „cumătrul”.

„În fiecare judeţ, dacă iei informaţii, îţi dai seama că sunt două, trei clanuri, patru, cinci în judeţele mai mari. Sigur, DIICOT a obţinut rezultate excepţionale în 2010, dar cred că trebuie să ne propunem ca în doi-trei ani să nu mai auzim de astfel de organizaţii ad-hoc într-un judeţ sau în altul. În doi-trei ani să nu mai avem niciun… Cum îl cheamă pe ăsta cu frate-meu? Pe cumătru’… Bercea Mondialul. Să nu mai auzim de niciun cap de ăsta care ne rezolvă el pe toate, care are influenţă de nu i se întâmplă nimic, deşi are zeci de dosare, oameni care probabil îşi pot permite să-şi afişeze bogăţia fără ca vreo instituţie a statului să-i întrebe ceva”, a mai spus şeful statului, citat de Mediafax.

El a întrebat de ce poliţia şi procurorii nu reacţionează în cazul celor care îşi afişează bogăţia.

———————-

Bătălia pentru diminuarea evaziunii fiscale rămâne o prioritate, a declarat luni preşedintele Traian Băsescu, cu prilejul bilanţului Ministerului Public.


Traian Basescu ataca evaziunea televiziunilor

foto: presidency.ro


Şeful statului a arătat că nu doreşte să lanseze cifre care să fie dezbătute sau „întoarse pe toate părţile la nişte televiziuni de evazionişti, de altfel”, dar a subliniat că evaluarea prezentată în CSAT arată că peste 30 % din resursele care se cuvin statului sunt evazionate sau suspectate a fi evazionate.

„Este un procent care iese din limitele rezonabilului şi, din acest motiv, toate instituţiile statului trebuie să-şi concentreze efortul pentru diminuarea acestui fenomen. Ca să nu rămână loc de interpretare, în această zonă a lipsei de control pe resursele ce se datorează statului s-au introdus şi activităţi care, în mod natural, rămân în afara sistemului de taxare”, a precizat şeful statului, citat de Agerpres.

Şeful statului a declarat că Ministerul de Finanţe va lansa foarte curând ideea desfiinţării Gărzii financiare şi a vămii şi comasarea lor în interiorul ANAF, menţionând că el nu este neapărat de acord cu această idee.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că numărul inculpaţilor trimişi în judecată în 2010 pentru evaziune fiscală şi contrabandă a crescut faţă de anul anterior cu 125%, iar pentru infracţiuni de corupţie – cu 40%.

Laura Codruţa Kovesi s-a plâns de faptul că există parchete care funcţionează cu un singur procuror. „Imaginaţi-vă un parchet cum este cel de la Strehaia, unde un singur procuror trebuie să soluţioneze toate dosarele penale întocmite de 11 unităţi de poliţie, trebuie să participe în toate şedinţele de judecată şi trebuie să îndeplinească toate atribuţiile administrative ale parchetului. În acelaşi condiţii a lucrat şi singurul procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat – care a avut de soluţionat 2.700 de dosare, cel de la Năsăud – care a avut 2.300 de dosare sau cel de la Lieşti – care a avut 1.700″, a mai declarat Kovesi. De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi funcţionează doar cu şapte procurori dintr-o schemă de 21, însă a întocmit cele mai multe rechizitorii pentru evaziune fiscală din ţară.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a propus, luni, la prezentarea bilanţului Ministerului Public pe 2010, ca perioada pentru care o persoană poată să fie reţinută preventiv de procurori să crească de la 24 de ore, cât este în prezent, la 48 sau 72 de ore. Kovesi a arătat că măsura reţinerii unei persoane pe o durată de 48 sau 72 de ore este o soluţie adoptată în majoritatea statelor europene, fiind şi validată şi în practica CEDO. Mai mult, procurorul general susţine că, potrivit unui sondaj, şi cetăţenii sunt de acord cu mărirea duratei reţinerii unei persoane.

10 comentarii

chitibus 07-03-2011 - 14:22

Uite cine vorbeste despre incalcarea legilor, un grobian primitiv car incalca Legea Suprema-Constitutia si cand e treaz nu numai cand e manga de beat.
Unde incape inr-un singur humanoid atata tupeu? Nu-l mai scoateti pe sticla, oameni buni, ca ne sperie copiii.

digital 07-03-2011 - 14:42

asta iar face pe imaculatu si nestiutoru…cu fratesu,cu initiativele desfiintariiGF de care nu are habar.apoi baga cretinisme pt tampiti:reactia pol si procurorilor la averi!si cu ani ce mai faci,nu mai vorbesc de atributii.
si vine si vita aia la urma si ne spune ca trebuie sa fim o tara de procurori,bineinteles dupa ce dai afara,invatamant,sanatate,MAI,administratie,etc

vita!”!!!,vezi ca pe cetateni daca-i intrebi daca tre sa mori ati vor spune ca da!!!asa ca,ai mare grija ce-ti doresti sa stii!
rcp-ule iar le-ai facut varza,ai grija ca s-ar putea sa nu-ti mai iei leafa cu atatia procurori pe cap!!!.

digital 07-03-2011 - 14:48

cand e vorba de el si a-i lui o da pe gluma si ironie,cand e vorba de ceilalti asi scimonoseste fata in acuzator de mana unu.romanlor le place!bagati ca-i OK!!!! sa vi-l tina pana va-ngroapa!!!!

Huhu Ciu 07-03-2011 - 15:58

PDL este cancerul Romaniei, UDMR este groparul Romaniei, halal alianta!

Huhu Ciu 07-03-2011 - 15:59

Vai de biata noastra tara Romania!

Mache 07-03-2011 - 17:32

Ciuciule,

Ce ai patit? Ti-au dublat cumva doza de calmante? Ca parca te-ai mai ramolit in ultima vreme…

Hai mai baiete da-i bataie si chiraie mai cu viata, umfla jugulara, fa ochiu ca melcu, ca se rasufla naibii alianta USL-asilor fara grohaielile tale.

Huhu Ciu 07-03-2011 - 20:11

Mache, e un lucru bine stiut de toata lumea, si de tine, PDL este cancerul Romaniei, UDMR este groparul Romaniei, TU ESTI COLABORATORUL LOR, ESTE FOARTE VIZIBIL IN POSTARILE TALE PORTOCALII!!!

cetatean 07-03-2011 - 16:52

BASESCU TREBUIE IGNORAT …NU NE INTERESEAZA CE SPUNE , NICI CE FACE BASESCU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BASESCU TREBUIE IGNORAT …NU NE INTERESEAZA CE SPUNE , NICI CE FACE BASESCU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mache 07-03-2011 - 17:26

Foarte bine! Da’ atunci de ce nu-l ignori?

TAXIMETRIST 08-03-2011 - 15:54

BASESCU TREBUIE IGNORAT = CE AMI BUNA ARMA IMPOTRIVA SECATURII ASTEIA…IMPOSTORUL TREBUIE IGNORAT …NU NE INTERESEAZA CE SPUNE SAU CE FACE SECATURA !………….BASESCU TREBUIE IGNORAT = CE AMI BUNA ARMA IMPOTRIVA SECATURII ASTEIA…IMPOSTORUL TREBUIE IGNORAT …NU NE INTERESEAZA CE SPUNE SAU CE FACE SECATURA !………….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult