Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Update: Doi dintre „hotii” masinii lui Becali au acuzat procurorii ca le-au dictat declaratiile

Update: Doi dintre „hotii” masinii lui Becali au acuzat procurorii ca le-au dictat declaratiile

scris de Ziua Veche
1 afisari

UPDATE 2

 Lovitura de teatru! Doi dintre presupusii hoti ai masinii lui Becali, carora procurorii le-au atribuit calitati de parti vatamate pe motiv ca au fost sechestrati si maltratati de bodyguarzii lui George Becali, si-au schimbat subit in fata instantei declaratiile date anul trecut la parchet. Ei au marturisit ca isi retrag acuzatiile formulate la parchet si au acuzat faptul ca procurorii de caz le-ar fi dictat declaratiile.

Satisfacut de turnura procesului, George Becali a iesit revoltat, miercuri seara, din sala de judecata si a declarat presei ca este inadmisibil ceea ce a auzit. Becali a cerut, prin intermediul presei, ca: „CSM, ministrul Justitiei, Asociatia Magistratilor din Romania sa se sesizeze si sa ia masuri” impotriva procurorilor care au generat anchetarea lui, obligandu-i pe altii sa-l acuze pe nedrept. Amintim ca in din cauza acuzatiilor ce i-au fost aduse in acest dosar, George Becali si-a petrecut in in arest sarbatorile pascale de anul trecut, fiind celebra imaginea cu el, ridicand mainile incatusate deasupra capului catre cameramani, si strigand: „Barabas liber, Hristos pe cruce!

 

.UPDATE 1

Inculpatul George Becali a fost primul audiat de catre completul Sectiei penale a Inaltei Curti, alcatuit din judecatorii Gheorghe Florea, Ana Maria Dascalu si Madalina Buta. La intrarea in sala, alaturi de Becali au intrat peste zece indivizi “bine hraniti”, rasi in cap, cu aspect de bodyguarzi de discoteca. A fost prezent si luptatorul Catalin Otto Smarandescu, inculpat in dosar alaturi de George Becali, Stefan Fanus Dediu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu, Marcel Popa si Romulus Dumitrescu. Inculpatul Becali si-a reiterat versiunea binecunoscuta despre hotii masinii sale. El a spus ca hotii au fost cei care au dorit sa vorbeasca cu el si au venit la el, precum si faptul ca acestia au profitat de “religiozitatea” si “bunatatea” lui. Ba chiar a precizat ca hotii ar fi strambat din nas la gustul bauturii servite, care nu se ridica la nivelul pretentiilor lor. Dupa Becali, a fost audiat bodyguardul Catalin Smarandescu, care a dat declaratie de inculpat. La intrebarea presedintelui completului de judecata: “Ce-ati facut? L-ati bagat in portbagaj?” Smarandescu a spus despre partea vatamata Stan Constantin Daniel ca nu l-a bagat in portbagaj, ci “a stat cu noi pe bancheta din spate. Audiatul a aratat ca l-a adus pe individ in local si l-a asezat cu Becali la masa, despre care a precizat ca “i-a pus sa jure pe Biblie ca nu vor mai fura si le-a cerut sa dea in scris ce si cum s-a intamplat”. Smarandescu a continuat aratand ca celelalte parti vatamate prezente la local erau murdare, dar bine dispuse si “savurau tacticos bautura”. Smarandescu a mai adaugat ca “parca am auzit ca s-a tras”, dar a spus ca nu a vazut asa ceva, iar despre arme a spus ca singura pe care a vazut-o a fost cea din mana partii vatamate Stan Constantin Daniel, de care l-a dezarmat. Pe timpul audierii lui Catalin Smarandescu, George Becali a stat intr-o banca din sala, flancat in stanga de polististi inarmati (vezi foto), si in dreapta de avocati sai. Nerabdator din fire, Becali a iesit si a intrat de cateva ori in sala, iar dupa el, de fiecare data se mobilizau mai multi indivizi solizi, cu aer de interlopi. Vanzoleala l-a deranjat pe presedintele completului de judecata, care dupa una din iesirile lui Becali a dat dispozitii jandarmilor ca cine iese sa nu mai intre niciodata, iar cine intra sa nu mai aiba voie sa paraseasca sala pana la finalul audierilor. Cand Becali a dorit sa revina in sala, jandarmii prezenti in numar mare, i-au transmis acestuia dispozitiile instantei. Becali a replicat indignat: “Cum domne, nici la WC nu mai am voie?”

 

 

Gigi Becali a sosit in jurul orei 10.00 la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde este audiat in dosarul in care a fost trimis in judecata anul trecut, legat de modalitatea in care a avut loc recuperarea masinii sale furate. Inainte de a intra la instanta, europarlamentarul a declarat: ”Sa fiu pus pe drumuri asa, pentru o tampenie si o minciuna si un abuz al procurorului, mi se pare urat”. Intrebat daca crede ca magistratii vor fi convinsi miercuri de nevinovatia sa, Becali a explicat: ”La ce sa-i conving? Cum sunteti convinsi toata populatia asta, asa sunt convinsi si judecatorii!”. Becali a fost de acord cu un reporter care l-a chestionat pe tema curtii cu juri, daca ar fi fost o metoda mai buna de judecata pentru Romania, si a fost de acord cu aceasta idee, dar a replicat ca el nu poate schimba sistemul judiciar romanesc. Apoi, a vorbit despre hoti, afirmand ca acestia ar fi declarat la instanta ca procurorul a fost cel care i-a pus sa sustina ceea ce apare in declaratiile lor de la audierile din timpul anchetei. ”Baietii au recunoscut, domne, procurorul ne-a pus! E inadmisibil. Vezi ca daca nu ia Becali patru ani, voua va dau 20! Auzi al naibii rautacios. Ceea ce-a facut procurorul asta nu e demn de-un om sanatos. Numai un om diabolic poate gandi asa!”, a mai spus europarlamentarul judecat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult