Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Blejnar şi Schwartzenberg: audiaţi în legătura cu dispariţia lui Codruţ Marta

Blejnar şi Schwartzenberg: audiaţi în legătura cu dispariţia lui Codruţ Marta

scris de Laurentiu Banches
256 Afisari

Procurorii Parchetului de Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-au audiat pe Sorin Blejnar şi Elan Schartzenberg în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta.

simbol justitie

Blejnar si Schwartzenberg audiati in cazul disparitiei lui Codrui Marta

După ce vineri, 25 mai, soţia lui Codruţ Marta a reclamat că fostul şef de cabinet a dispărut pe 21 mai, parchetul ÎCCJ a început luni anchetarea persoanelor care îl cunoşteau pe acesta. Astfel, fostul şef ANAF, Sorin Blejnar şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi într-un dosar privind fraude fiscale în valoare de zeci de milioane de euro.

Conform rtv.net,  zeci de milioane de euro, sume provenite din rambursări de TVA au fost scoase din ţară prin intermediul mai multor persoane, printre care şi al omului de afaceri Elan Schwartzenberg. La toate acestea complice s-ar părea că a fost nimeni altul decât fostul şef ANAF, Sorin Blejnar. Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, nu este de găsit de zece zile, iar poliţia ia în calcul şi varianta unui asasinat.

Potrivit procurorilor, reţeaua infracţională se baza pe oameni de afaceri ca Elan Schwartzenberg sau Said Baaklini care scoteau sume uriaşe din ţară prin rambursare de TVA, prin anumite firme înfiinţate cu acest scop. Cei doi primeau un procent din valoarea acestor sume, fiind vorba de milioane de euro, primele informaţii privind aceste nereguli fiind oferite de serviciile secrete străine, operaţiunile ilegale având loc şi la Monaco, unde locuieşte Schwartzenberg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult