Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Blestemul pământului. Becali, Babiuc şi Cioflină, trimişi în judecată

Blestemul pământului. Becali, Babiuc şi Cioflină, trimişi în judecată

scris de Ziua Veche
7 afisari

Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi fost şef al Marelui Stat Major General, Victor Babiuc, fost ministru al Apărării, fiica acestuia, Ioana Babiuc şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, au fost deferiţi justiţiei de către DNA în cazul transferurilor de terenuri, transmite Mediafax.


Dumitru Cioflină este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apărării Naţionale în perioada decembrie 1997 – 2000, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi luare de mită, respectiv 3.000 de dolari.

Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzată de complicitate la luare de mită, iar George Becali, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.

Potrivit rechizitroiului, în perioada 1996 – 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), M.Ap.N. a efectuat două schimburi de terenuri cu inculpatul Becali George, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

Astfel, la data de 5 octombrie 1998, a fost încheiat un contract de schimb imobiliar între Ministerul Apărării Naţionale şi Becali George, prin care se predau la schimb 8,80 ha teren situat în intravilanul comuna Voluntari (Ministerul Apărării Naţionale) şi 9,36 de hectare de teren situat în comuna Ştefăneşti, judeţul Ilfov (Becali George).

La rândul său, inculpatul Babiuc Victor, la câteva zile după numirea în funcţia de ministru al apărării naţionale, a aprobat Programul de pregătire operativă a teritoriului pentru apărare pentru perioada 1997-2000 în care a fost inclus un obiectiv nou la Ştefăneşti fără avizul Statului Major General şi fără o justificare a nevoilor operative ale forţelor sistemului naţional de apărare intervenită în perioada iulie 1996-ianuarie 1997.

La data de 4 iunie 1999, a fost încheiat un contract de schimb imobiliar între Ministerul Apărării Naţionale şi Becali George prin care acesta din urmă a predat suprafaţa de 21,58 ha teren în zona com. Ştefăneşti în schimbul a 20,9 ha în zona com. Voluntari, judeţul Ilfov.

Contractul a fost parafat şi în condiţiile în care terenurile date la schimb de Becali George aveau un regim juridic incert, în sensul că documentaţia ce servea la dovedirea titlului de proprietate avea la bază înscrisuri false iar unele suprafeţe erau grevate de sarcini.

Inculpatul Babiuc Victor a aprobat încheierea acestui contract în condiţiile în care anterior, fiica sa, Babiuc Ioana-Cristina – Anca încheiase cu inculpatul Becali George, la un preţ simbolic, un contract de vânzare cumpărare pentru suprafaţa de 700 metri pătraţi din terenul pentru care inculpatul Cioflină Dumitru aprobase efectuarea schimbului, tranzacţia fiind efectuată, cu acordul ambelor părţi, în lipsa unui titlu valabil al inculpatului Becali George deoarece contractul de schimb nu se perfectase încă.

În această modalitate, Babiuc Victor ar fi obţinut un folos necuvenit în sumă de 3.000 de dolari, reprezentând diferenţa dintre valoarea terenului stabilită prin expertiză şi preţul achitat.

Prejudiciul cauzat statului prin efectuarea celor două schimburi de terenuri este de 892.758 de dolari.

Ministerul de Finanţe s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 942.250 de dolari.

În vedererea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mobile şi imobile ale inculpaţilor Cioflină Dumitru, Becali George şi Babiuc Victor. De asemenea, în vederea confiscării speciale s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra terenului în suprafaţă de 700 de metri pătraţi, aparţinând Ioanei Babiuc.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

7 comentarii

ioan 12-05-2010 - 12:56

Dumnezeu sa-l ierte! Noi oamenii simplii ii pretuim pe eroi.

Dandanache 12-05-2010 - 17:23

DE CE PREMIERUL EMIL BOC NU A PREZENTAT CONDOLEANTE FAMILIEI MILITARULUI DECEDAT MIERCURI DIMINEATA IN AFGANISTAN?

raluca 12-05-2010 - 17:51

UN DEOSEBIT RESPECT PENTRU ACESTI TINERI , PENTRU CURAJUL LOR,MULTA PUTERE FAMILIEI INDOLIATE SA POATA TRECE PESTE ACEASTA TRAGEDIE,PENTRU NOI ESTI UN EROU.

jan dinu 13-05-2010 - 02:26

Dumnezeu sa-ti dea cale strajuit de
ingerii lui !
JDUSA

Vlad 13-05-2010 - 05:36

Dumnezeu sa-l ierte ! Omul acesta s-a dus in misiune pentru a-si cumpara un apartament ,pentru a-i asigura familiei un trai cat mai decent .Condoleante familiei !

oblioo 16-05-2010 - 07:14

«Daca va intreaba cineva..
De ce-am murit ? Sa le spuneti..
Pentru ca parintii nostri ne-au mintit. »
Kipling

victor 23-02-2011 - 17:25

satana nu doarme ,si valiza (o mica donatie pentru iesirea din intuneric) ,preacinstitii milionari (din banii statului sigur)se intorc la ale lor ..eu nu i asi aresta ,le asi confisca averili’ tot prin donatii

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult