Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Boc: Avem o problema cu evazionistii carora procurorii nu le fac dosare

Boc: Avem o problema cu evazionistii carora procurorii nu le fac dosare

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

Premierul Emil Boc a prins din zbor o ideea din discursul Procurorului General Laura Kovesi, care a remarcat ca “exista circa 100 de unitati de parchet care nu au intocmit niciun rechizitoriu pentru infractiunea de evaziune fiscala”.


Emil Boc a declarat in fata a sute de procurori prezenti la bilantul Ministerului Public pe 2009: “Avem probleme majore cu evaziunea fiscala, coruptia si siguranta cetateanului. Foarte multi bani care ar trebui sa fie la buget sunt in buzunarele unor evazionisti. Daca sunt unitati de parchet care n-au facut niciun rechizitoriu pentru evaziune fiscala, inseamna ca avem probleme in aplicarea legii (…) Daca acceptam aceste complicitati locale, nu ne meritam statutul de tara europeana. Evazionistii abia asteapta sa gaseasca brese intre ANAF si parchete”.
Premierul Boc a promis ca Guvernul va sprijini parchetele, a spus ca recunoaste munca procurorilor, aducand iarasi vorba despre faimoasa legea a salarizarii unice, ca o oglinda in care s-ar reflecta marile proptele acordate magistratilor in imbunatatirea nivelului lor de trai. Avand cuvantul la randul sau, Vasile Blaga, ministrul Internelor, a amintit de lipsa increderii populatiei in procurori si politisti si a subliniat importanta corelarii sistemelor de evaluare a activitatii intre Politie si Parchete. “Agenda guvernului, a mai spus Blaga, trebuie sa aiba ca prioritate lupta fiscala. Blaga a explicat ca structura DGIPI a cunoscut un important proces de organizare si, impreuna cu parchetele, “este un partener real si profesionist”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS