Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Boc invita CSM la discutii despre starea Justitiei

Boc invita CSM la discutii despre starea Justitiei

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Ca urmare a problemelor din sistemul judecatoresc, semnalate in recentul raport interimar al CE asupra Justitiei romane, premierul Emil Boc i-a invitat joi, prin intermediul ministrului Justitiei Catalin Predoiu, pe sefii Consiliului Superior al Magistraturii sa participe la discutii despre starea actuala a Justitiei.


Presedintele CSM Florica Bejinaru a acceptat invitatia. Data, locul si ora intalniri urmeaza sa fie stabilite dupa consultarea agendei premierului Emil Boc, cel mai porbabil saptamana viitoare. Ministrul Catalin Predoiu a transmis membrilor CSM ca discutiile antamate vor viza inclusiv aspecte despre modernizarea Justitiei, dar si cele care tin de finantarea sistemului judecatoresc. Prezent ieri la sedinta CSM, ministrul Justitiei Catalin Predoiu a antamat cu membrii Consiliului si problema protestelor de anul trecut al personalului din Justitie, scandal care a fost mentionat de raportul Comisiei Europene: „Nu contest ca anumite motivatii ale protestului erau intemeiate sau ca fenomenele relatate erau corecte in parte, dar forma, modalitatea de exprimare nu a fost de natura sa ajute sistemul, chiar dacaa tras un semnal de alarma. Beneficiile nu au acoperit costurile de imagine si de credibilitate”. Ministrul Predoiu a dat asigurari ca „Exista toata buna intentie la nivel de Executiv, numai ca nu se pot rezolva toate deodata si fiecare lupta pentru prioritizarea domeniului sau. Va invit sa transmitem catre sistem un semnal de maturitate si de conlucrare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult