Braconierii de la Cernavodă au fost eliberaţi | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Braconierii de la Cernavodă au fost eliberaţi

Braconierii de la Cernavodă au fost eliberaţi

scris de Doru Dragomir
8 afisari

Trei cetăţeni italieni şi şase români, arestaţi preventiv la sfârşitul săptămânii trecute după ce au fost acuzaţi că au braconat la Cernavodă, au fost puşi în libertate de judecătorii Tribunalului Constanţa.

Magistraţii au admis luni seară recursul formulat de cele nouă persoane împotriva măsurii arestării preventive şi le-au impus acestora interdicţia de a părăsi ţara. Şeful Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Constanţa, Dan Miron, cinci paznici de vânătoare şi trei cetăţeni italieni, printre care şi bărbatul care organiza partide de vânătoare pe fonduri cinegetice din ţara noastră, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, participaţie improprie la braconaj, complicitate la participaţie improprie la braconaj şi abuz în serviciu în formă calificată .

Săptămâna trecută, peste 20 de persoane, printre care 12 cetăţeni italieni cu vârsta între 50 şi 70 de ani, au fost audiate de poliţiştii constănţeni pentru braconaj cinegetic, în urma unor descinderi efectuate la două hoteluri din Cernavodă unde aceştia se cazaseră. În timpul percheziţiilor, poliţiştii au descoperit 20 de arme de vânătoare, 7.000 de bucăţi de muniţie şi peste o mie de păsări împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare. Descinderile au fost făcute de ofiţeri ai Poliţiei Române şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

1 comentariu

BULA 16-10-2012 - 11:05

Legea e pentru romani, nu pentru strainii cu punga plina, care vin si fac ce vor si cumpara pe cine vor ei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult