Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Buzău: Șef al Poliției urmărit penal pentru că a ajutat un deținut să iasă din arest

Buzău: Șef al Poliției urmărit penal pentru că a ajutat un deținut să iasă din arest

scris de C.S.
0 afisari

Ștefan Tudorel Alexandru, șeful Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Buzău, va fi urmărit penal pentru favorizarea infractorului și luare de mită. El l-ar fi ajutat pe un deținut să iasă din arest pentru a sărbători ziua de naștere.

Un șef de poliție din Buzău, urmărit penal pentru luare de mită și scoaterea unui deținut din arest. (foto: Mediafax)

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în perioada 20 iunie – 31 octombrie 2013, şeful Biroului de Investigaţii Criminale a întocmit sau a determinat alţi ofiţeri de poliţie judiciară din Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău să întocmească acte prin care s-a solicitat menţinerea nejustificată, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, a unui condamnat.

Mai mult, susţine DNA, a dispus scoaterea nejustificată a condamnatului din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, sub pretextul că acesta va participa la anumite activităţi judiciare.

În schimbul acestor servicii, Ștefan Tudorel Alexandru a primit de la condamnat mai multe materiale de construcţie în valoare de 206 lei. Acesta a solicitat, anul trecut, să fie eliberat din funcţie din motive personale, iar în prezent lucra ca ofiţer de poliţie.

Procurorii au dispus faţă de Alexandru Ştefan Tudorel măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult