Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CAB a condamnat la 7 ani de ȋnchisoare un irakian care ar fi colaborat cu Al Qaeda

CAB a condamnat la 7 ani de ȋnchisoare un irakian care ar fi colaborat cu Al Qaeda

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Cetățeanul irakian Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, acuzat de procurorii DIICOT că are legǎturi cu Al Qaeda a fost condamnat la șapte ani închisoare cu executare de Curtea de Apel București (CAB).

CAB a condamnat la 7 ani de ȋnchisoare un irakian care ar fi colaborat cu Al Qaeda

CAB a condamnat la 7 ani de ȋnchisoare un irakian care ar fi colaborat cu Al Qaeda

DIICOT l-a acuzat pe  Al Dulaimi Ali Asae Mohamad cǎ a înlesnit intrarea și ieșirea din România a cinci cetățeni irakieni care au săvârșit acte teroriste în favoarea organizației Al Qaeda. Ȋn afarǎ de condamnarea la ȋnchisoare, CAB i-a interzis irakianului dreptul de a se afla pe teritoriul României pentru o perioada de 5 ani după executarea pedepsei principale. Decizia instanței nu este definitivă, potrivit Agerpres.

Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost reținut în decembrie 2011, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de săvârșirea infracțiunii prev. de art. 33 alin. 1 lit. c din Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului. În sarcina lui Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se reține că, sub identitatea sa reală sau folosind identități fictive și prin intermediul a patru societăți comerciale, special constituite în acest scop, a înlesnit intrarea/ieșirea în/din România și prelungirea dreptului de ședere în țară a cinci cetățeni irakieni, având cunoștință de împrejurarea că aceștia au sprijinit/săvârșit acte teroriste în favoarea organizației teroriste Al Qaeda în Irak.

În mod concret, el a sprijinit intrarea pe teritoriul statului român a cetățenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah M. Salem, Aqeel Mohamed Dhuyab, Omar Kh. Assey și Mutasier KH. Aassi, persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârșirea de acte de terorism în numele organizației Al Qaeda în Irak. DIICOT preciza că Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți, constând în aceea că, împreună cu alte persoane, a facilitat intrarea, șederea sau tranzitarea României, a peste 250 cetățeni irakieni, fiind condamnat în primă instanță la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare.

Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se afla în mod ilegal pe teritoriul statului român, deși prin dispoziția organelor legale a fost declarat indezirabil în România. Procurorii DIICOT au colaborat în această cauză cu autoritățile judiciare din Irak, Bulgaria, Ungaria și Suedia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult