Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CAB: Rejudecarea dosarului transferurilor a fost amȃnatǎ

CAB: Rejudecarea dosarului transferurilor a fost amȃnatǎ

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a amânat miercuri, pentru 7 octombrie, rejudecarea dosarului transferurilor în care opt oameni din fotbal sunt acuzaţi de spălare de bani şi evaziune fiscală.

CAB: Rejudecarea dosarului transferurilor a fost amȃnatǎ

Dosarul se află la primul termen la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali şi a trimis dosarul spre rejudecare.  „Casează în totalitate decizia penală recurată şi trimite cauza spre rejudecarea apelurilor declarate de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie – Popescu Gheorghe, părţile civile statul român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Liceul cu program sportiv ‘Banatul’ Timişoara. Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de partea civilă AS Tractorul Braşov”, se arată în decizia instanţei prezentatǎ de Agerpres.

Această hotărâre a fost luată cu majoritate de voturi, în acest sens exprimându-se judecătoarele Corina Jîjîie şi Lucia Rog.  În schimb, judecătoarea Lavinia Lefterache a făcut opinie separată în sensul ca instanţa să admită recursul DNA şi al lui Jean Pădureanu şi Gheorghe Popescu şi să înceteze procesul penal împotriva celor doi, pe motiv că aceştia au acoperit integral prejudiciul adus în dosar.

De asemenea, Lavinia Lefterache consideră că dosarul trebuie rejudecat doar în privinţa lui Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Gheorghe Neţoiu, Ioan şi Victor Becali, deoarece în acest proces mai trebuie audiate mai multe persoane, cum ar fi Sică Puşcoci, Dinu Gheorghe şi Mircea Stoenescu, dar şi să se administreze noi probe.  Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul clubului Rapid George Copos.

CAB a mai decis atunci condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a finanţatorului de la Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, la patru ani de închisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi Mihai Stoica, la şapte ani de închisoare cu executare a fostului finanţator al FC Dinamo Bucureşti Cristian Borcea, la opt ani de închisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la şapte ani de închisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei „Becali sport” Gică Popescu şi la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Neţoiu.  Totodată, CAB a hotărât obligarea celor opt inculpaţi la plata unor despăgubiri către ANAF şi către cluburile sportive implicate, precum şi instituirea sechestru asigurător pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului. Toţi cei opt oameni din fotbal au declarat recurs.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult