Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Update. Inculpatul care-si recunoaste vinovatia, executa 2/3 din pedeapsa. Mediere la divort si cauzele comerciale

Update. Inculpatul care-si recunoaste vinovatia, executa 2/3 din pedeapsa. Mediere la divort si cauzele comerciale

scris de Ziua Veche
19 Afisari

 .

 

Update. 14.20. Inculpatul care isi recunoaste vinovatia in fata instantei de judecata si admite ca probele administrate in faza de urmarire penala sunt corecte va beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei sau cu o patrime a cuantumului amenzii, a declarat premierul Emil Boc. Prevederea a fost inclusa in proiectul de lege privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, denumit „legea micii reforme” in justitie, avizat, vineri, de Guvern.


 

 

Romanii ar putea divorta mai usor prin medierea intre parti, chiar si in cazul in care familia respectiva are in intretinere minori. Medierile in privinta minorilor se vor face, in continuare, numai cu acordul Autoritatii Tutelare, a mentionat premierul. Procedura medierii intre parti se extinde inclusiv la cauzele comerciale. 

„Se extinde procedura medierii, adica a faptului ca oamenii pot sa gaseasca o cale comuna de solutionare a unui conflict, inainte sau cand merg in fata instantei ei sa fie intelesi, prin procedura medierii, in cauzele comerciale si in cele de divort. La divort, noutatea o constituie faptul ca se poate realiza prin acordul partilor si in situatia in care exista minori in cauza”, a explicat prim-ministrul Emil Boc.  

Proiectul privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, adoptat de Executiv, anticipeaza momentul implementarii noilor coduri juridice, in special cele de procedura, a declarat, vineri, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, la finalul sedintei extraordinare de Guvern.

UPDATE 13.50: Guvernul a avizat, vineri, in sedinta speciala, proiectul de lege privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, denumit „legea micii reforme” in justitie, dupa ce actul a fost discutat si de presedintele Basescu cu presedintele CSM. Proiectul de lege al „micii reforme” in justitie interzice evacuarea persoanelor din locuinte in intervalul 1 decembrie-1 martie, in cadrul unei proceduri de executare silita, cu exceptia cazurilor in care persoana care solicita executarea si evacuarea locuintei nu dispune de un domiciliu.”Prin aceasta interdictie nu-i vom mai pune pe oameni sa- paraseasca locuintele in timpul iernii”, a declarat premierul Emil Boc.

 

Guvernul va discuta vineri, in sedinta extraordinara, un proiect de lege pentru accelerarea solutionarii proceselor. Consiliul Superior al Magistraturii a avizat joi proiectul de lege privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, documentul urmand sa fie inaintat Guvernului pentru aprobare, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, citat de Agerpres. La sedinta de Guvern de miercuri, presedintele Traian Basescu a solicitat Executivului sa se reuneasca in sedinta extraordinara dupa avizul CSM, pentru a adopta proiectul legii privind „mica reforma”. Seful statului a solicitat reunirea Legislativului in sesiune extraordinara, la jumatatea lunii august, pentru a adopta un pachet legislativ care sa cuprinda, pe langa acest act normativ, si o noua lege a Agentiei Nationale de Integritate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS