Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Călin Popescu-Tăriceanu, la DNA

Călin Popescu-Tăriceanu, la DNA

scris de A.P.
2 afisari

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a prezentat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov, fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar de corupție.

calin popescu tariceanuEl a fost citat în calitate de martor pentru a fi audiat, potrivit unor surse judiciare, în dosarul în care este cercetat, alături de alte persoane, printre care și omul de afaceri Remus Truică.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la ieşirea de la DNA Braşov, unde a fost citat ca martor în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare în pădurea Snagov, în care sunt arestaţi la domiciliu Remus Truică şi Prinţul Paul, că şi-a făcut datoria şi a răspuns întrebărilor procurorilor.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ieşit după o oră şi jumătate de la DNA Braşov, unde fusese citat ca martor în dosarul lui Remus Truică.

„Am fost citat ca martor, mi-am făcut datoria şi m-am prezentat. Am răspuns întrebărilor procurorilor, dar la acest moment nu fac niciun fel de declaraţie legată de acest dosar”, a declarat Tăriceanu la ieşirea de la DNA.

În 3 martie, procurorii DNA Braşov au anunţat că au dispus extinderea anchetei în dosarul vizând retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa şi faţă de fapte legate de retrocedarea nelegală a unei suprafeţe de 47 de hectare de pădure situată în localitatea Snagov. Astfel, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Remus Truică, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare a banilor, şi faţă de Paul Philippe al României, pentru complicitate la abuz în serviciu. Cei doi sunt arestaţi la domiciliu din luna decembrie a anului 2015.

În dosarul extins al retrocedărilor ilegale mai sunt cercetaţi avocatul Robert Roşu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, Apostol Muşat, primar în Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Jecu, prefect în Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Dima, secretar în Primăria Snagov, dar şi Teodor Chiriac, director tehnic la Direcţia Silvică Ilfov.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi şi oamenii de afaceri israelieni Shevez Shimon, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Agavi Moshe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult