Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Calomnie. Ponta e chemat în judecată de Videanu

Calomnie. Ponta e chemat în judecată de Videanu

scris de A.B.
2 afisari

Adriean Videanu îl dă în judecată pe Victor Ponta pentru că, spune el, premierul l-a acuzat fără dovezi că are patru dosare la DNA şi a semnat contracte cu băieţii deştepţi.

videanu

foto: business-forum.ro

“În lipsa argumentelor cu care să contrazică ceea ce eu am spus, primul-ministru, de o manieră ce ţine de nivelul cultural şi intelectural al domniei sale, calomniază şi jigneşte fără niciun fel de dovadă, motiv pentru care astăzi am luat decizia să-l dau în judecată pentru calomnie”, a anunţat Adriean Videanu. El a explicat că primul-ministru l-a acuzat că ar avea la DNA patru dosare şi că el respinge aceste acuzaţii, arătând că nu a fost solicitat de DNA pentru niciun fel de caz aflat în anchetă şi nu are cunoştinţă de niciun dosar. „Am decis ca luni să fac o adresă la DNA în care să-mi comunice oficial dacă acest lucru există şi veţi avea posibilitatea să vedeţi cine e mincinos”, a adăugat Videanu. Legat de acuzaţiile lui Victor Ponta potrivit cărora ar fi semnat contracte cu băieţii deştepţi, Videanu a precizat că în timpul mandatului său nu s-a încheiat niciun contract nici măcar de 0,01 megawaţi, un contract bilateral cu Hidroelectrica. “Toate contractele s-au încheiat în 2003-2004, atunci când Victor Ponta era şeful Corpului de Control al Guvernului din acea vreme sau în perioada mandatului domnului Şereş”, a precizat Adriean Videanu. El a arătat că la începutul mandatului său a dat un ordin de ministru, Ordinul 466, în care a specificat că orice cantitate de energie se tranzacţionează numai pe Bursă, în mod transparent. El a mai spus că nu a avut niciun fel de implicare în deciziile managementului de la Hidroelectrica şi că PSD este cel care a numit persoana care a fost director general al companiei. Adriean Videanu a arătat că un argument posibil al atacului lui Victor Ponta la adresa sa este că a îndrăznit să se lege de prietenul său, Robert Negoiţă.

„Aş vrea să vă mai dau un argument posibil al atacului domnului Ponta: pentru că am îndrăznit să mă leg de prietenul domniei sale, domnul Robert Negoiţă, care aşa cum l-a numit o parte a presei, proxenet, şi vă invit pe fiecare să citiţi stenogramele DIICOT care au făcut deliciul mass-media în cursul anului 2010, probabil domnul Ponta a fost partener al domnului Robert Negoiţă, aşa cum spunea o parte dintre voi la acea vreme. Probabil din prietenie cu domnul Robert Negoiţă, cu care se afişează pe banere şi peste tot, domnul Ponta s-a simţit ameninţat de aprecierile pe care noi le-am făcut şi pe care le-am luat din presa zilei din acea perioadă a sfârşitului anului 2010″, a explicat Videanu. El a sublimiat că Ponta aduce o noutate în peisajul politic românesc, pentru că este prima dată când un prim-ministru iresponsabil fără dovezi ameninţă, jigneşte şi face o presiune incalificabilă asupra justiţiei. „Condamn ferm atacul împotriva justiţiei”, a adăugat Videanu. El a mai spus, legat de aprecierea lui Ponta la adresa sa, referitor la cel mai mare hoţ din România, că îl roagă să se uite în oglindă şi poate va vedea în spatele său „tunurile de la Turceni şi Rovinari”. „Legat de aprecierea pe care a făcut-o la adresa mea, vreau să-i spun domnului Ponta că, dacă vrea să-l vadă pe cel mai mare hoţ din România, îl rog să se uite mâine dimineaţă în oglindă şi poate vede în spatele domniei sale tunurile de la Turceni şi Rovinari”, a arătat Videanu.

1 comentariu

ha-he-ileanu 08-06-2012 - 20:22

ai avut „succesuri”, vei avea si „eshece”, don’ bordureanu !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult