Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Camil Mătase, extrădat în SUA, pentru uciderea soției și copilului

Camil Mătase, extrădat în SUA, pentru uciderea soției și copilului

scris de C.S.
17 afisari

Camil Mătase, braşoveanul prins în România după ce, în noiembrie 2013, şi-a ucis soţia şi unul din cei doi copii în statul american Texas, a fost extrădat, vineri, în SUA, fiind preluat, de la Bucureşti, de o echipă de poliţişti ai Interpol Washington.

Camil Mătase a fost extrădat în SUA, unde va fi judecat pentru uciderea soţiei şi copilului.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 9 ianuarie, cererea de extrădare formulată de autorităţile americane pe numele lui Camil Mătase de către autorităţile SUA. Totodată, instanţa a decis şi menţinerea lui Mătase în arest provizoriu, până la data extrădării.

Mătase a declarat în faţa instanţei care a judecat această cerere că „regretă nespus faptele”, solicitând să fie extrădat, cu condiţia de a-i nu fi aplicată pedeapsa capitală.

În 21 noiembrie 2013, Camil Mătase a fost arestat preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Autorităţile judiciare din SUA au transmis o solicitare de extrădare a lui Camil Mătase, pe numele căruia au fost puse în mişcare proceduri judiciare în legătură cu decesul soţiei şi fiului acestuia, Mătase fiind principalul suspect.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, după ce a consumat băuturi alcoolice, şi-a împuşcat soţia în timp ce aceasta dormea, iar în 11 noiembrie şi-a împuşcat fiul.

„Acesta a mai arătat că în noaptea din 10 spre 11 noiembrie, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice, a luat hotărârea de a-şi împuşca soţia, lucru pe care l-a şi făcut în timp ce aceasta dormea în dormitorul conjugal situat la parterul locuinţei. Ulterior, în seara de 11 noiembrie 2013, pe motiv că fiul său are unele boli cronice, a hotărât să-l împuşte şi pe acesta, situaţie în care a luat pistolul şi, în timp ce fiul său era aşezat cu spatele, l-a împuşcat în zona capului”, au mai scris procurorii.

Mătase le-a mai spus anchetatorilor că a plecat din Statele Unite ale Americii doar pentru a-şi vizita mama în România, după care urma să se întoarcă şi să se predea autorităţilor judiciare din Texas.

Mama lui Camil Mătase a sesizat, în 18 noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov cu privire la faptul că fiul său, care locuieşte în SUA, a revenit în ţară în perioada 14-15 noiembrie. El i-ar fi povestit mamei sale că şi-a ucis, prin împuşcare, soţia şi unul dintre fii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult