Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Când se judecă dosarul lui Radu Mazăre

Când se judecă dosarul lui Radu Mazăre

scris de D.P.
8 afisari

Dosarul lui Radu Mazăre privind retrocedări ilegale de terenuri a fost amânat. Potrivit deciziei Curții de Apel București, dezbaterile în acest caz vor fi reluate abia în data de 16 septembrie.

Când se judecă dosarul lui Radu Mazăre.

Când se judecă dosarul lui Radu Mazăre.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

La termenul de marți al procesului, mai mulți avocați au cerut amânarea dosarului pe motiv că nu au luat la cunoștință de obiecțiunile ridicate de DNA față de raportul de expertiză.

„Expertiza efectuată de expertul desemnat de către instanță scrie că eu și toți cei acuzați nu am retrocedat și nu am vândut nici un metru pătrat din domeniul public al statului, așa cum acuză DNA, care îmi pune un prejudiciu de 80 milioane de euro”, a declarat Radu Mazăre.

DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanței: primarul Radu Mazăre, actualul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, directorul Direcției Administrație Publică, Constantin Racu, directorul Direcției Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcției Tehnic Investiții, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron și consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu.

Procurorii îi acuză pe cei nouă de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult