Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Catalin Macovei: E mai usor de numarat ministrii verificati de ANI decat cei neverificati

Catalin Macovei: E mai usor de numarat ministrii verificati de ANI decat cei neverificati

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presedintele ANI Catalin Macovei a sustinut ca exista ministri verificati de inspectorii de integritate, refuzand sa precizeze numarul acestora dar afirmand ca i-ar fi mai usor sa spuna cati ministri nu sunt verificati decat numarul celor care nu au dosar la ANI. “Sunt cazuri de ministri. Va pot spune ca verificam ministri, dar nu pot sa spun cati”, a declarat Macovei marti seara, la Realitatea tv.


Seful ANI a lasat sa se inteleaga ca este vorba atat de actuali ministri, cat si de fosti membri ai Cabinetului. El a admis, insa, ca exista posibilitatea ca anumite dosare ale unor ministri sa trebuiasca sa fie inchise odata cu expirarea termenului de un an de la incetarea mandatului, acesta fiind termenul stabilit in ultima forma a Legii ANI, declarata neconstitutionala. Intrebat daca este posibil ca “unii ministri sa scape” avand in vedere termenul de un an, Macovei a raspuns: “Este foarte posibil sa scape, teoretic vorbind”. El a exemplificat cu dosarele fostilor ministri Gheorghe Pogea, Sorina Placinta sau Nicolae Nemirschi, care au fost deja inchise. “Pe de-o parte investigatiile ANI sunt suspendate inca de la decizia Curtii Constitutionale din aprilie. Pe de alta parte, investigatiile in strainatate dureaza”, a spus Macovei, intrebat cate dintre dosarele pe care le anunta in urma cu aproximativ un an au fost solutionate de ANI. “Asteptam o lege pe care sa putem continua investigatiile incepute”, a mai spus seful ANI.

Mai mult de un membru al Cabinetului are conturi in strainatate, nu doar in Elvetia”, sublinia Catalin Macovei, in urma cu o saptamana, conform Mediafax. In privinta modul in care au fost descoperite aceste fonduri, presedintele ANI mentiona ca bancile din multe state europene sau neeuropene pot confirma ca o persoana din Romania are conturi la o entitate bancara. Intrebat daca anuntul sau referitor la aceste investigatii nu poate constitui un avertisment pentru cei vizati, care astfel ar lichida conturile respective, Catalin Macovei spunea ca “urmele conturilor raman”. El aprecia ca, din acest punct de vedere, legea este nefavorabila ANI, intrucat nu prevede sanctiuni pentru aceia care incearca sa instraineze proprietatile sau bunurile aflate in atentia Agentiei.

0 comentariu

eugen 07-05-2010 - 10:41

arta de a deveni somer chiar e o arta? daca da, mai merita practicata daca se intampla ce zice basescu???Hmmmm

somerul 07-05-2010 - 16:29

tiiii, grea meseria de somer. dar s-o duci la nivel de arta mai rar!

smecher de romania 09-05-2010 - 14:09
nasolii 09-05-2010 - 16:28

nu vreti someri? treaba voastra

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult