Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, retinut de DNA

Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, retinut de DNA

scris de D.P.
4 afisari

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, a fost reţinut joi pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi seara Agerpres, din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în februarie, judecătorul Şerban a pretins de la învinuitul Iacob Chişărău suma de 60.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor completului de judecată ce avea spre soluţionare două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara, în scopul soluţionării favorabile a acestora.

‘Ulterior, miercuri, inculpatul Şerban a primit, cu ajutorul soţiei sale, de la învinuitul Chişărău Iacob suma de 50.000 euro, bani ce fuseseră primiţi de acesta din urmă de la alte două persoane. Având în vedere calitatea de magistrat a inculpatului, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a judecătorului Nicolae Cătălin Şerban‘, susţine DNA.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de învinuitul Iacob Chişărău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

1 comentariu

choff 20-03-2012 - 11:32

duelf

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult