Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Câți corupți au fost condamnați în ultimele 2 luni

Câți corupți au fost condamnați în ultimele 2 luni

scris de A.P.
3 afisari

Potrivit celui mai nou raport DNA, în ultimele două luni, 227 de persoane au fost condamnate definitiv, în 17 dosare diferite de corupție.

 

227 de corupți, condamnați definitiv.

227 de corupți, condamnați definitiv.

Printre persoanele condamnate se află un președinte fondator al unui partid politic (Dan Voiculescu), un fost senator, un subprefect, un judecător, doi avocați, trei primari, din care unul de municipiu, un viceprimar, un inspector-șef ISU, doi directori CFR Marfă. Aceștia au primit pedepse cuprinse între 10 ani închisoare și amendă penală 20.000 lei.

În multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

Toate condamnările și conținutul acestora se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate — hotărâri definitive de condamnare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult