Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cazul “valiza”: Cei cinci inculpaţi au fost achitaţi

Cazul “valiza”: Cei cinci inculpaţi au fost achitaţi

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ) a hotărât, marţi, 17 aprilie, ca Gigi Becali,Victor Piţurcă,Teia Sponte, Florentina Ciul şi Radu Marino să fie achitaţi în dosarul „valiza”

Gigi Becali

Gigi Becali

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al ÎCCJ. Instanţa supremă a mai decis ca Gigi Becali să primească înapoi banii confiscaţi, adică suma de 1,7 milioane de euro. Unul dintre cei trei judecători nu a fost de acord cu decizia colegilor săi şi a fost de părere că cei cinci trebuiesc condamnaţi la închisoare cu suspendare, potrivit Mediafax.

Gigi Becali a declarat după ce a fost acordat verdictul, dar nu înainte de a-şi face semnul Sfintei Cruci că „Nu îi mulţumesc Domnului că am fost achitat, ci îi mulţumesc că în ţara mea este Dumnezeu şi că în ţara mea Satan nu are putere mai multă decât Hrisos. Temerea mea era de o condamnare cu suspendare, dar nu era o problemă. Temerea mea era că în ţara mea premierea să fie mită. Dacă premierea este mită într-o ţară înseamnă că Satan este acolo”, a spus europarlamentarul. Acesta a adăugat şi că „Satan e în acei procurori, care ar trebui să facă practică la închisoare”.

Conform Mediafax, finanţatorul Stelei, Gigi Becali a fost trimis în judecată , în decembrie 2008, în dosarul „Valiza„, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie , fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, avocata Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino. Marţi, 17 aprilie, poate fi considerată o zi victorioasă pentru Becali, după ce finanţatorul Stelei a câştigat procesul cu Armata

2 comentarii

Salut 17-04-2012 - 21:50

Numai in mintea alora de-si zic procurori poate fi vorba despre „coruptie” si „mita”. Becali a vrut sa dea bani unei grupari sportive CA SA ISI JOACE CORECT SANSELE, nu ca sa triseze jocul.
Ma intreb la cat s-o ridica suma salariilor procurorilor astia.

tara faradelege 18-04-2012 - 15:59

problema e „banii murdari”, neinregistrati, adica daca vroia sa premieze trebuia sa plateasca si impozite, de asta nimeni nu vorbeste.
Oare cat impozit a platit „oierul” pentru cei 1700 mii euro???
suntem o „tara bananiera fara banane”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult