Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cazul Năstase: Şeful IGPR, la DNA. Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, urmărit penal

Cazul Năstase: Şeful IGPR, la DNA. Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, urmărit penal

scris de M.A.
1 afisari

Şeful Poliţiei Române (IGPR), Petre Tobă, a fost chemat la sediul DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor, potrivit unor surse judiciare. Între timp, DNA a început urmărirea penală şi împotriva adjunctului directorului Poliţiei Capitalei (DGPMB).

Seful Politie Romane Petre Toba la DNA in cazul Nastase

Seful Politie Romane Petre Toba la DNA in cazul Nastase

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, va trebui să explice motivele pentru care poliţiştii nu şi-au continuat procedura de punere în executare a mandatului de încarcerare emis de instanţă în cazul lui Adrian Năstase, condamnat la doi ani de detenţie. Petre Tobă este audiat în calitate de martor. De asemenea, din susrse neconfirmate, ar trebui sa fie audiat şi şeful Poliţiei Capitalei, Lucian Guran.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de: Dumitru GHEORGHE, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti; Nicolae COSTEA, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti; Marian APOSTOL, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Şerban BRĂDIŞTEANU, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

Aceştia sunt acuzaţi de favorizarea infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000. În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că exista date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase. La data de 26 iunie 2012, celor patru învinuiţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

De asemenea, potrivit Parchetului General, în continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind incidentul petrecut, în seara zilei de 20.06.2012, referitor la tentativa de suicid a lui Năstase Adrian, au fost comunicate de către unitatea sanitară toate actele medicale solicitate de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost efectuată constatarea tehnico – ştiinţifică balistică, iar concluziile acesteia au fost depuse la dosarul cauzei, urmând a fi analizate şi coroborate cu ansamblul probelor, odată cu finalizarea cercetărilor.

De asemenea, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în această cauză, cu privire la toate împrejurările legate de tentativa de suicid a lui Adrian Năstase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult