Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CCR, de acord cu PDL: Votul uninominal pur, neconstituţional

CCR, de acord cu PDL: Votul uninominal pur, neconstituţional

scris de M.A.
18 afisari

Votul uninominal pur este neconstituţional. CCR a admis miercuri contestaţia PDL şi a decis că Legea votului uninominal este neconstituţională.

CCR, de acord cu PDL: Votul uninominal pur, neconstituţional

CCR, de acord cu PDL: Votul uninominal pur, neconstituţional

PDL a contestat în luna mai, la Curtea Constituţională (CCR) modificările aduse de Uniunea Social Liberală (USL) legii electorale. PDL a depus, în 31 mai, la Curtea Constituţională sesizarea privind legea uninominalului pur iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Deputatul PDL Sulfina Barbu susţinea atunci că legea votului uninominal iniţiată de Ponta şi Antonescu „este croită pentru interesul electoral al USL„, încalcă normele privind suveranitatea poporului exprimată prin referendumul din 2009 şi nu respectă rezultatele acestuia.

Deputatul PDL a mai spus că USL încalcă normele privind principiul egalităţii şi al reprezentativităţii în drepturi. La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a spus că USL a adus „modificări abuzive la legea electorală” şi că scopul legii, exprimat de Ponta şi Antonescu este de a distruge PDL.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 22 mai, cu 180 voturi „pentru”, 30 „împotrivă” şi 26 abţineri, proiectul privind sistemul de vot uninominal iniţiat de Crin Antonescu şi Victor Ponta, respingând toate amendamentele PDL şi UDMR.

Proiectul prevede că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat, iar, suplimentar, în judeţele în care minorităţile au peste 7% reprezentare, acestea vor primi în plus un mandat de parlamentar. Pragul electoral a fost eliminat şi a fost adoptată o prevedere potrivit căreia delimitarea colegiilor va rămâne aceeaşi ca în 2008.

3 comentarii

digital 27-06-2012 - 18:30

mai dați-i o mitralieră adevărată khiorului,să vă ciuruiască pe bune,cretinilor!
ccr-ul duce greul băsismului!
e ultima frontieră,dar se termină și asta cu mamelucii ăia!
m.m.lor!

neacsum 27-06-2012 - 19:11

Stai linistit, intervine legiuitorul Gitenstein care poate schimba orice. Vei vedea maine ca a intervenit ceva si domnul Basescu nu va mai putea merge.

neacsum 27-06-2012 - 19:14

Sory, eram setat pe decizia privind participarea la Bruxelles.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult