Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CCR dezbate mâine modificările aduse Codului Penal

CCR dezbate mâine modificările aduse Codului Penal

scris de C.S.
4 afisari

Curtea Constituțională a României (CCR) va dezbate mâine sesizările înainte de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și PDL cu privire la modificarea Codului Penal.

CCR dezbate miercuri modificările aduse Codului Penal. (foto: agerpres)

Camera Deputaților a aprobat pe 10 decembrie anul trecut, cu 266 de voturi „pentru”, 32 de voturi „împotrivă și 6 abțineri, un proiect de modificare a Codului Penal, respins de Senat în octombrie 2012.

PDL a formulat două sesizări la CCR privind articolele din Codul Penal referitoare la conflictul de interese, definiția funcționarului public și prejudiciul cauzat prin comiterea de infracțiuni.

Tot la aceași dată, ÎCCJ a decis să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la modificările aduse Codului Penal, apreciind că se încalcă mai multe dispoziții ale Legii Fundamentale, respectiv „egalitatea în drepturi”, „cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”.

Conducerea ÎCCJ a convocat Secțiile unite ale acestei instanțe, din totalul de 111 judecători în funcție fiind prezenți 92.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult