Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CCR dezbate marti sesizarea PNL privind legea salarizarii

CCR dezbate marti sesizarea PNL privind legea salarizarii

scris de M.A.
1 afisari

Curtea Constituţională a României urmează să dezbată, marţi, sesizarea formulată de 53 de deputaţi ai PNL privind legea salarizării unitare pe anul 2011, asupra căreia Guvernul şi-a asumat răspunderea.

CCR dezbate marti sesizarea PNL privind legea salarizarii

Partidul Naţional Liberal a sesizat CCR, săptămâna trecută, în legătură cu neconstituţionalitatea legii privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, transmite Agerpres. Liberalii au reclamat încălcarea normelor constituţionale referitoare la procedura de legiferare prin angajarea răspunderii de către Guvern. Liberalii atrag atenţia asupra faptului că Guvernul nu-şi poate angaja răspunderea asupra unui proiect de lege oricând, oricum şi în orice condiţii. Poziţia PNL este aceea că Guvernul doreşte să se substituie Parlamentului în activitatea de legiferare, încălcând astfel Constituţia.

În opinia liberalilor, angajarea răspunderii pe legea salarizări nu se justifică, deoarece există o majoritate parlamentară care să susţină voinţa Executivului astfel încât legea să fie votată şi în Parlament.

Potrivit liberalilor, ”legea salarizării pe 2011 a personalului plătit din fonduri publice este dovadă a incompetenţei şi a deciziilor falimentare ale acestui Guvern care nu are soluţii pentru contracararea efectelor crizei, iar cele mai la îndemână instrumente sunt tăierile de pensii salarii, indemnizaţii pentru mame sau ajutoare sociale”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult