Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CCR discută pe 25 septembrie sesizarea la legea privind câinii fără stăpân

CCR discută pe 25 septembrie sesizarea la legea privind câinii fără stăpân

scris de M.A.
2 afisari

Curtea Constituţională discută pe 25 septembrie sesizarea cu privire la proiectul de lege de modificare a OUG 155/2001 privind câinii comunitari, adoptat de Camera Deputaţilor.

CCR

CCR discută pe 25 septembrie sesizarea referitoare la legea privind câinii fără stăpân

Sesizarea de neconstituţionalitate a fost depusă sâmbătă seară de 29 de senatori de la PP-DD, PNL, PC, PSD şi PDL, printre care Haralambie Vochiţoiu (lider grup PP-DD), Tudor Barbu (lider grup PC), Dumitru Pelican (PC), Călin Popescu-Tăriceanu (PNL), Ioan Ghişe (PNL), Cătălin Croitoru (PSD), Ovidiu Marius Isăilă (PDL).

În documentul care a ajuns la Curtea Constituţională, senatorii susţin că forma în care actul normativ a fost adoptat diferă fundamental, atât în ceea ce priveşte concepţia, cât şi în ceea ce priveşte conţinutul, de cea adoptată de Senatul României la data de 12 martie 2013.

„Printr-un Raport comun din 10 septembrie 2013 al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic şi al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor (comunicat chiar în ziua adoptării legii în plenul Camerei), sunt aduse modificări de esenţă legii, existând diferenţe semnificative între prevederile art. 4, 7 şi 11 etc. în cazul celor două forme adoptate de Camere: sunt stabilite termene de revendicare, respectiv adopţie a câinilor fără stăpân mult mai scurte, sunt stabilite condiţii mult mai drastice de eutanasiere, este exclusă posibilitatea returnării câinilor fără stăpân, sunt excluse organizaţiile neguvernamentale într-o etapă importantă şi sensibilă a programului de gestionare a câinilor fără stăpân (eutanasia) etc”, se arată în sesizare.

Senatorul PP-DD Haralambie Vochiţoiu a afirmat că a participat la această iniţiativă pentru că nu mai vrea maidanezi pe străzi.

„Noi spunem aşa: în stradă nu trebuie să mai rămână niciun câine pentru a nu mai pune în pericol vieţile noastre şi ale copiilor noştri, dar în acelaşi timp trebuie să ne ferim de a reacţiona la nivel global prin ucideri din acestea colective, cum sugerează această lege. Noi am semnat şi eu, personal, am semnat pentru că în România nu vreau să văd zeci de mii de cadavre de câini. Vreau să găsim pe banii pe care trebuie să-i luăm înapoi de la cei care i-au furat şi pe banii pe care-i alocă, banii noştri, soluţii să ne punem vieţile la adăpost şi în acelaşi timp România să rămână o ţară fără câini vagabonzi”, a declarat pentru Agerpres Haralambie Vochiţoiu.

Liderul senatorilor PP-DD a precizat că pe lista de semnatari ai sesizării către CCR se regăsesc senatori de PSD, PNL, PC şi PDL.

„Cei mai mulţi au fost de la PP-DD şi asta ne arată încă o dată că suntem oamenii cei mai sufletişti şi care avem o soluţie europeană, repet, pentru ca în România să nu mai fie picior de câine vagabond pe stradă pentru a ne pune viaţa în pericol, dar în acelaşi timp nu vrem să fim catalogaţi ca o ţară de oameni fără suflet care eliminăm o specie care ne este inferioară. Până la urmă, pentru drama lui Ionuţ şi pentru celelalte drame tot oamenii sunt de vină şi nu animalele”, a declarat Vochiţoiu.

Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat marţea trecută de Camera Deputaţilor cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă şi 20 de abţineri.

Actul normativ, susţinut de majoritatea deputaţilor din întreg spectrul politic, prevede prelungirea de la şapte la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat. După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea padocurilor.

11 comentarii

digital 16-09-2013 - 19:09

ce mai discută imbecilii ăștia!
eutanasierea păduchilor de pe găini, pe când pe ordinea de zi a acestei instituții anacronice care-și bate joc de un popor întreg?!

UnUL 16-09-2013 - 19:30

Atât de anacronică, încât există în toate țările civilizate; dar ești prea tont ca să îi pricepi rostul, Degețel!

digital 16-09-2013 - 19:35

în țările civilizate chiar se ocupă de siguranța și integtitatea Constituțiilor țărilor pe care le deservesc și nu de maidanezi, eutanasieri și alți păduchi ca tine!

UnUL 16-09-2013 - 20:09

Se ocupă de constituționalitatea legilor, în toate țările. Și se poate contesta constituționalitatea oricărei legi.

digital 16-09-2013 - 20:19

și cu ce te încălzește pe tine contestarea unei legi, cretinule, dacă ea și-a făcut deja efectul?!
adică ți-a luat bănuții și tu dai mărunt din buze după muya luată!
de bucurie presupun, nu?!

UnUL 16-09-2013 - 20:42

Măi vițeluș, aberezi ca de obicei : nicio lege contestată la Curte nu poate intra în vigoare dacă Curtea nu constată că ea e constituțională. Așa nu are cum să-și „facă efectul” dacă nu a intrat în vigoare. Să-ți fac și un desen, poate pricepi până la urmă?

digital 16-09-2013 - 20:43

inclusiv kiorul tău a luat muya galactică cu dosarul rompetrol, când a sesizat retroactiv ccr-ul dar și luat-o astronomic pe sistemul bine știut de nevalidare a memorandumului de anulare a legii!
hahaha!
procesezi ardelenește, poate prin 2100 ajungi și tu la nivelul anului 2013, măcar cu ajutorul lui bok-pitikul-porno!

digital 16-09-2013 - 20:45

UnUL
16-09-2013 at 20:42
bă împuțitule câte legi sunt de care cecereul tău nici n-a auzit nici măcar n-a visat!
dispari mă borâtule că infectezi forumul!

UnUL 16-09-2013 - 20:50

Sigur, cretinel, CC nu acționează decât atunci când e sesizată. Ea ia în discuție doar legile a căror constituționalitate a fost contestată. În rest, legile se votează în Parlament, și dacă nu s-a depus o sesizare de neconstituționalitate la CC, ele sunt promulgate de președinte, publicate în Monitorul Oficial și apoi intră în vigoare. Mai pune și tu naibii mâna pe o carte și documentează-te, i m b e c i l patentat!

digital 16-09-2013 - 20:58

așa e kkțel băsist, acționează doar la ordinul kiorului!
morții lu mătta de gunoi infectat!

UnUL 16-09-2013 - 21:00

Acționează atunci când sunt sesizați, boulene!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult