Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CCR: În 10 iulie se judecă contestaţiile lui Blaga şi Anastase

CCR: În 10 iulie se judecă contestaţiile lui Blaga şi Anastase

scris de A.B.
6 afisari

Contestaţiile lui Blaga şi Anastase privind revocarea din funcţiile de preşedinte al Senatului, respectiv al Camerei Deputaţilor, vor fi luate în discuţie de Curtea Constituţională a României (CCR) în 10 iulie.

blaga si anastase

foto: aradon.ro

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a contestat la CCR revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului. „Mă cunoaşteţi de atâta timp, niciodată nu am ţinut de un scaun, dar nu pot să stau pasiv sub nicio formă la acest atac furibund la tot ce înseamnă statul de drept, instituţiile lui”, a arătat democrat-liberalul. El a susţinut că nu au fost respectate niciuna dintre condiţiile necesare revocării din funcţie a preşedintelui Senatului, el amintind că Biroul Permanent s-a reunit în condiţiile în care nu avea cvorum. Preşedintele PDL a spus că doi dintre cei care au decis – vicepreşedintele Petru Filip şi un secretar, Gheorghe David – prin demisia din PDL, şi-au pierdut de drept calitatea pe care o aveau în Biroul Permanent al Senatului. „Drept urmare, nu au lucrat în cvorum”, a explicat Blaga pentru Mediafax. El a arătat că Senatul s-a întrunit în şedinţă în timp ce el conducea, împreună cu Roberta Anastase, plenul reunit al Parlamentului. Senatorul PDL a mai spus că în cererea USL adresată Biroului Permanent al Senatului nu a existat o motivaţie, aşa cum prevede Regulamentul şi Constituţia. „Doar eu puteam, în conformitate cu articolul 66 din Constituţie să convoc Biroul”, a spus Blaga. El a respins orice paralele care se fac între schimbarea lui Mircea Geoană şi situaţia de acum. „Ele sunt pe departe de a putea fi asemănate. Hai să fim serioşi. Cu toţi am atras atenţia grupului parlamentar PSD că dacă încearcă să îl schimbe pe Geoană automat toate grupurile parlamentare vor putea să propună candidaţi pentru preşedinţia Senatului”, a subliniat parlamentarul. Potrivit afirmaţiilor sale, Geoană şi-a pierdut calitatea de preşedinte al Senatului pentru că a fost dat afară de către PSD. „Există patru decizii ale Curţii Constituţionale care spun negru pe alb că numai grupul parlamentar din care fac parte poate să ceară revocarea mea”, a declarat Blaga. În final, liderul PDL şi-a declarat convingerea că sesizarea pe care a adresat-o Curţii Constituţionale va fi soluţionată pozitiv. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului. Roberta Anastase a fost revocată, marţi seară, din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. „E de datoria mea de a apăra instituţia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi de a ataca la Curtea Constituţională decizia”, a spus fostul preşedinte al Camerei. În locul lui Anastase a fost desemnat Valeriu Zgonea.

2 comentarii

digital 04-07-2012 - 16:37

ce rapizi sunt kkții de la ccr!
dacă erau pedelici cu dosare și cazuri grase,vedeam termene prin 20…coișpe!
se mișcă bine zegrean cu șatra lui!!!
să vină ght-enștain să pună ordine în termene,ce-i cu debandada asta!

marsh mai javra DIGITAL 04-07-2012 - 17:04

BASE aresteaza tot!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult