Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE CCR: În ce condiţii este Legea de modificare a referendumului constituţională

UPDATE CCR: În ce condiţii este Legea de modificare a referendumului constituţională

scris de D.S.S.
36 afisari

UPDATE 15,45. Guvernul precizează, marţi, într-un comunicat, că va respecta decizia Curţii Constituţionale în cazul Legii referendumului.
‘Guvernul României consideră firească decizia Curţii Constituţionale în cazul Legii referendumului şi se angajează la respectarea acesteia. Guvernul României consideră că este sarcina Parlamentului să pună cât mai repede în acord legislaţia privind referendumul cu decizia luată astăzi de Curtea Constituţională’, se arată în comunicat.

————————-

UPDATE 15,41. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşă, a declarat, că referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura în baza Ordonanţei de Guvern şi nu a iniţiativei legislative asupra căreia s-a pronunţat CCR.

Decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) privind legea referendumului este corectă, coerentă şi importantă, a declarat deputatul Partidului Conservator Sergiu Andon.
‘Decizia de astăzi este, la fel ca şi cele patru decizii din ziua de 9 iulie, o decizie corectă, coerentă şi importantă. E limpede că referendumul pentru demitere va fi valabil cu participarea a 50 la sută plus un alegător din totalul alegătorilor înscrişi în liste şi că demiterea se hotărăşte dacă se votează de majoritatea celor care se prezintă la urne’, a detaliat deputatul PC. Potrivit acestuia, nu există o diferenţă substanţială între reglementarea care a fost marţi analizată de Curte, făcută prin lege, şi cea din ordonanţa de urgenţă emisă ulterior şi intrată în vigoare. Parlamentarul a pledat în context pentru continuarea principiului simetriei juridice.
‘Faptul că avem în Parlament şi o lege şi o ordonanţă este oarecum bizar, dar bizară a fost toată viaţa politică în România din 2004 încoace. Chiar sub acest aspect al reglementărilor paralele, amintesc faptul că am avut la un moment dat două sau chiar trei coduri penale adoptate. Pentru acurateţea finală a reglementării acestei probleme a referendumului – mă refer la viitorul mai îndepărtat – consider că principiul simetriei juridice trebuie dus până la capăt, în sensul că dacă vom mai avea preşedinţi aleşi din primul tur de scrutin regula demiterii acestora să fie simetrică regulii alegerii. Să sperăm însă că am depăşit faza copilăriei în care românii alegeau cu majoritate copleşitoare la un singur scrutin, precum şi faza adolescenţei febrile, în care românii trebuie să-şi pună problema demiterii alesului lor’, a afirmat deputatul conservator pentru Agerpres.

———————-

Curtea Constituţională a României a decis marţi că legea de modificare a referendumului este constituţională dacă asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Membrii Curtii Constitutionale la Palatul Cotroceni

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru‘, se arată într-un comunicat al CCR

12 comentarii

urbos 10-07-2012 - 15:39

Nu trebuie sa se tina cont de aberatia CCR. Referendumul trebuie sa mearga mai departe, lepadatura Basescu trebuie inlaturata prin ORICE mijloace.
De altfel, dupa ce au tacut ca javrele la toate abuzurile securistului dictator Basescu, d-alde SUA pot sa-si inghita flegmele si sa taca. Un dictator se inlatura cu forta. Nu trebuie tinut cont de ce spun altii din afara acum, caci nu mai au nici un drept.
In alta ordine de idei, ce-ar mai putea sa guite unii si altii, daca la referendum s-ar prezenta 7 milioane de insi pentru demiterea Kiorului? Sa strige ca aoleeo, nu s-a respectat hotararea CCR, si ca Basescu este de fapt presedintele legitim cu care vrem sa vorbim? Sa fim seriosi.
La orice schimbare de regim dictatorial, dupa inlaturarea nebunului, statele lumii se repozitioneaza si iau in considerare noua situatie.

Ciu Huhu 10-07-2012 - 19:55

Corect!

spectator 10-07-2012 - 17:19

Contraatacul Securitatii! Nu vor ceda puterea fara sa lupte pana in ultima secunda! Retelele lor interne si externe, colaborationistii, informatorii, familiile lor, camaraderiile in frauda, structurile ofiterilor cu ochii albastri iesiti in rezerva! La care se adaga falanga coteriei intelectuale. Si parvenitii de varf ai Romaniei! PDL este numai un brat al caracatitei. Si nu cel mai luing. Si nu cel mai periculos. Atentie la STS si SIE! La Opris si Melescanu!

Ciu Huhu 10-07-2012 - 19:56

Corect!.

jan dinu 10-07-2012 - 20:28

—- Cel mai tare , cel mai tare —-
BASE sta mereu calare …
CrinA sigur o sa plece
Cu shutu in cu-r …shi-i trece …!—-:)))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-07-2012 - 20:37

Garoiu ALZhaimer , corsarul este in plin proces de REEvaluare ! Si la final va candida cu sorti maxime de izbanda pe PUNTEA de comanda de la RAHOVA ENTERPREISE! Secund va fi ADYSOR asa ca ultimi KOMUNISTI !Julisca und Zimmer ist FREY?

jan dinu 10-07-2012 - 20:41

ALamare ,malai mare ….
Esti un JeG mort pe picioare …!
JD-USA-:)))

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-07-2012 - 20:50

…subtzire GAROIULE ! Pe vremuri erai mai potent ! Sareaqa Juliska , nu-i de mirare ca o ….imprahstie!

jan dinu 10-07-2012 - 21:04

Am potentza conservata …
De-ai nevasta i-o dau toata …-:))))
JD-USA

jan dinu 10-07-2012 - 20:58

—– ANGAJAM URGENT —–
8.000.000 de chinezi pentru ziua de 29 iulie 2012 …
pentru a vota USLul ! Daca nu stiu s-a semneze in alfabet latin
avem stampile pregatite ,daca NU ,folosim tush…pentru degetul
aratator pentru analfabetii din popor …-:)))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-07-2012 - 21:35

Garoi batrin si amnezic, tu nu ai avut nici sa angajezi o …hispanica, si umblai la milogeala ! PrapaditH-ulle ! Ramane-ai dreq in TARA si cu bani luati pentru postari , traia-i ca un passaH acolo la ..soldo VICA ! Si alea macar erau multumite de Wodka ta din …pufoaika !Si esti macabru , cu atractia asta spre Kadavre -Poolytice !

jan dinu 11-07-2012 - 00:02

– Parpanghel – i-a mai suge-o tu nitzel …
Daca shi MA-ta o vrea ,pun armata peste EA …-:)))
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult