Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CCR: Legea pensiilor este constituţională

CCR: Legea pensiilor este constituţională

scris de P.C.R.
8 afisari

Curtea Constituţională (CCR) a respins sesizarea PNL privind Legea pensiilor, apreciind astfel că actul normativ este în acord cu prevederile Legii fundamentale.

Sesizarea, formulată de 55 de parlamentari PNL, a fost depusă la Curtea Constituţională în 8 decembrie.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu declara că grupul liberal din Camera Deputaţilor a decis să conteste la Curtea Constituţională Legea privind sistemul unitar de pensii, iar principalul argument de neconstituţionalitate se referă la discriminarea între femei şi bărbaţi la sistemul de cotizare.

„În acest moment, legea este, din punctul nostru de vedere, clar neconstituţională, după această lege femeile vor avea o pensie mai mică decât bărbaţii „, preciza deputatul PNL, citat de Mediafax.

Legea pensiilor, reexaminată la solicitarea şefului statului, prin care se stabileşte vârsta standard de pensionare de 63 de ani la femei şi de 65 de ani la bărbaţi, a fost adoptată în 7 decembrie, de plenul Camerei Deputaţilor. Legea a fost adoptată, prin apel nominal, cu 172 de voturi „pentru”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult