Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CCR: Nu a existat un conflict între Băsescu şi Ponta

CCR: Nu a existat un conflict între Băsescu şi Ponta

scris de S. P.
3 afisari

CCR a constatat că nu a existat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Traian Băsescu în legătură cu numirea Guvernului.

CCR: Nu a existat conflict între Guvern şi Preşedinţie

CCR: Nu a existat conflict între Guvern şi Preşedinţie

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că judecătorii au decis în unanimitate să analizeze sesizarea premierului Victor Ponta în legătură cu un eventual conflict juridic de natură constituţională cu preşedintele Traian Băsescu în ceea ce priveşte numirea miniştrilor în urma remanierii parlamentare.

Judecătorii au constatat că nu a existat un astfel de conflict juridic de natură constituţională, întrucât preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de numire a noilor miniştri.

De asemenea, Zegrean a precizat că şeful statului nu are un termen stabilit în legea fundamentală pentru semnarea decretelor în cazul miniştrilor, iar demersul şefului statului a fost realizat într-un termen rezonabil.

Judecătorii CC au respins solicitarea premierului Victor Ponta de a retrage sesizarea adresată Curţii Constituţionale, deoarece acest lucru nu este permis de legea de funcţionare a instanţei constituţionale.

În 11 martie, premierul Victor Ponta declara că a depus la Curtea Constituţională (CC) o sesizare de încălcare a Constituţiei de către Preşedinţie prin refuzul de a-i valida pe noii miniştri, sesizare care, între timp, a rămas însă fără obiect după ce şeful statului a acceptat să semneze decretele de numire.

„Nu mai are obiect, a fost făcută miercuri, înainte ca preşedintele să ia decizia numirii miniştrilor, pentru că era o decizie anterioară a Curţii, care cerea acest lucru. Evident că, prin numirea de miercuri, plângerea este fără obiect”, a spus atunci Ponta. El a apreciat că nu va mai apărea un alt blocaj constituţional între Preşedinţie şi Guvern, deoarece viitorul preşedinte nu va mai bloca numirea miniştrilor, scrie Mediafax.

10 comentarii

neacsum 19-03-2014 - 12:50

Incep sa ii cred. Intre Ponta si Basescu, nu este nimic, decat o intelegere de a-si bate joc de oameni.

UnUL 19-03-2014 - 12:51

Paranoia antibăsesciană?

neacsum 19-03-2014 - 12:55

Nu, un adevar constatat de CCR.

neacsum 19-03-2014 - 13:01

1. CCR a decis ca intre ei nu este nici un conflict.
2. Ei declara fiecare ca nu poate coopera cu celalalt, unul e mincinos si corupt, celalalt este tradator de o inconstienta sinistra, iresponsabil si nu mai scriu cate, ca nu am loc. Asta declara ei.
Intrebare:Unde este adevarul? Sa inteleg ca decizia CCR ESTE FALSA, NEARGUMENTATA SI DATA DE OCHII LUMII? Daca e asa as mai intreba, cate alte decizii ale CCR sunt la fel si ce se urmareste? Daca insa CCR spune adevarul, atunci declaratiile celor doi sunt date la misto in bataie de joc. A cui bataie de joc? A cetatenilor romani care se uita cand la unul cand la altul si se cerata intre ei ca prostii.
Unde gresec?

UnUL 19-03-2014 - 13:06

Domnule Neacșu, văd că ai luat-o rău de tot pe arătură! Aici era vorba de un caz punctual. numirea guvernului: „CCR a constatat că nu a existat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Traian Băsescu ÎN LEGĂTURĂ CU NUMIREA GUVERNULUI.”

UnUL 19-03-2014 - 13:09

Ce nu e clar aici? Tonta a sesizat ca tontul, președintele a semnat numirea guvernului, guvernul a depus jurământul iar Pontocchio s-a făcut de mândra minune dovedind că e un jurist de 3 lulele care n-are habar de legi. Asta e tot.

ValVerde 19-03-2014 - 13:44

Sa nu te miri cind ii spun lui neacsum „bese-n cizme” si „incompetent pus pe faras” !
Vilvoi nu poate intelege exprimari si concepte simple, ca de exemplu rolul si menirea CCR.

Decizia CCR spune clar ca nu exista conflict constitutional cu privire la un singur act: numirea guvernului.

Neacsule, daca miine Ponta si Basescu se iau la palme si scuipati in Piata Victoriei ca sa decida cine i-o trage primul lui Udrea, iti spun eu ca nu e conflict constitutional si cu atit mai putin in legatura cu numirea guvernului.

Nu ai si tu vreun fost coleg care a trecut testele NATO si a ramas in armata? Poate iti explica el…ah…aia ramasi te evita…nu-i nimic, citeste-ma mai mult ! Sunt plin de misericordie si intelegere pentru neajutorati, dar trebuie sa arati bunavointa…

digital 19-03-2014 - 13:52

neacsum, procedural, ceea ce a decis CCR-ul este limpede și fără echivoc, ceea ce crezi mata, că de-o vreme o luași pe scenarită-grav de tot, e problema matale!

neacsum 19-03-2014 - 18:24

Nu e scenarita, e realitate. Si Basescu si Ponta sustineau ca au un conflict punctual, chiar pe problema noului guvern. Daca nu ar fi existat acest conflict, nu ar fi ajuns la CCR spre judecare, sau la CCR ajunge lumea când nu are ce face ?Daca nu exista un conflict de ce mai spunea Băsescu ca va aduca cazul in fara CCR? Ca Ponta pana la urmă a executat ce i-a spus Băsescu si a venit cu un surogat de program, luat cu copy paste din programul USL este alta mancare de peste asta a facut sa se inchida conflictul, dar asta nu inseamna ca nu a existat un conflict.

urbos 19-03-2014 - 18:29

Nu a mai existat conflict care sa poata fi „judecat”.
Iar Ponta a venit cu un „program” nu cu un „program de guvernare”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult