Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ce a spus Elena Udrea la ieşirea din arest

Ce a spus Elena Udrea la ieşirea din arest

scris de D.P.
3 afisari

Elena Udrea a spus, marți seară, la ieșirea din arestul Poliției Capitalei, că este posibil să fie prezentă miercuri în Parlament, pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la cele două noi cereri ale DNA, de efectuare a urmăririi penale și de arestare preventivă.

elena udrea„Probabil că voi merge în Parlament mâine”, a spus Elena Udrea, refuzând însă să răspundă celorlalte întrebări ale jurnaliștilor. „Nu aș vrea să declar nimic. (…) Chiar nu aș vrea să spun nimic în momentul acesta”, a precizat aceasta.

Înalta Curte pentru Casație și Justiție (ÎCCJ) a înlocuit, marți, măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul deputatului Elena Udrea.

Judecătorii au impus Elenei Udrea mai multe obligații, printre care: să nu comunice cu Dorin Cocoș, Dinu Pescariu, Ana Maria Topoliceanu sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect; să nu comunice informații referitoare la acuzația penală presei sau prin rețelele de socializare.

Comisia juridică a Camerei Deputaților va lua în discuție miercuri, începând cu ora 11,30, noile cereri DNA referitoare la începerea urmăririi penale și arestarea preventivă. Potrivit președintelui comisiei, Bogdan Ciucă, Elena Udrea a fost invitată să participe la ședință și să își spună punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Elena Udrea, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT); ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea, pentru săvârșirea infracțiunilor sus menționate”, se arată într-un comunicat al DNA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult