Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ce cauţiune trebuie să depună Mădălin Voicu în termen de 10 zile

Ce cauţiune trebuie să depună Mădălin Voicu în termen de 10 zile

scris de C.S.
7 afisari

Deputatul Mădălin Voicu, pus sub control judiciar pe cauțiune, trebuie să depună garanția în sumă de 500.000 de lei în termen de 10 zile, potrivit unui comunicat al DNA.

madalin voicu dna cautiuneInculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția DNA”, se precizează în comunicat.

Măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile a fost dispusă, conform aceleiași surse, „în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni”, după ce Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Mădălin Voicu.

Pe durata controlului judiciar, Mădălin Voicu trebuie să respecte mai multe obligații: să se prezinte la DNA și la Secția 6 Poliție București ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată procurorii și organele de poliție desemnate cu supravegherea cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organele de poliție desemnate cu supravegherea conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului și să nu se apropie de ceilalți inculpați sau participanți la comiterea infracțiunii și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

Inculpatului Voicu Mădălin Ștefan i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se menționează în comunicatul DNA.

Procurorii DNA au dispus joi luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de deputatul Mădălin Voicu, în dosarul în care parlamentarii nu au încuviințat reținerea și arestarea preventivă a acestuia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult