Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ce cauţiune trebuie să plătească deputatul Cristian Rizea

Ce cauţiune trebuie să plătească deputatul Cristian Rizea

scris de B.C.R
15 afisari

Procurorii DNA au dispus joi luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, în valoare de 1,5 milioane lei, față de deputatul Cristian Rizea în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

cristian rizea dna cautiuneDNA informează într-un comunicat, că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 10 martie, față de Cristian Rizea.

Rizea este acuzat de trafic de influență, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) și influențarea declarațiilor (două fapte), mai precizează DNA.

Inculpatul va depune, în termen de 7 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție. Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni, în condițiile în care Parlamentul României — Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare a arestării preventive a inculpatului Rizea Cristian”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Rizea trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

De asemenea, inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Deputatul Cristian Rizea a afirmat joi, la ieșirea de la DNA, că nu crede că este un pericol pentru ordinea publică.

„Vreau să fac precizarea că nu mi-am invocat copilul în declarația de ieri din plenul Parlamentului decât în contextul faptului că au precizat domnii procurori că aș fi un pericol pentru ordinea publică. Eu cred că nu sunt și am spus-o și ieri în plen, am spus-o colegilor mei deputați, pentru că sunt un tată responsabil, sunt în cursul acestui proces de adopție, am o familie și, de aceea, nu cred eu că sunt un pericol pentru ordinea publică”, a declarat Rizea.

El a susținut că nu se pune problema blocării Justiției, deoarece se va prezenta la DNA ori de câte ori va fi nevoie.

„Aș vrea să fac anumite precizări în legătură cu afirmațiile unui coleg de Parlament, domnul Orban, care ar fi spus că se blochează Justiția. Nu, stimate coleg, nu se blochează Justiția, dovada faptului că sunt aici și voi veni ori de câte ori voi fi convocat de către procurori de la DNA”, a spus Rizea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult