Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ce zice DNA de Bălan, Sâmpetru şi şeful SIPI Ilfov (comunicat oficial)

Ce zice DNA de Bălan, Sâmpetru şi şeful SIPI Ilfov (comunicat oficial)

scris de D.S.S.
3 afisari

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că în rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date şi indicii temeinice că, în perioada martie-iunie, învinuiţii Mihai Vlad, George Bălan şi Marcel Sâmpetru au exploatat în interes personal informaţiile furnizate de cel dintâi, în calitate de şef al SIPI Ilfov.

Cazul Adrian Năstase. Profesorul Ioan Lascăr, audiat ca martor de DNAPotrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de cei doi procurori şi şeful SIPI Ilfov. Mihai Vlad, ofiţer, şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, este acuzat de infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prevăzută de art. 12 lit. b din Legea 78/2000, în formă continuată.

DNA precizează că procurorul George Bălan, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), este acuzat de complicitate la infracţiunea sus-menţionată, în formă continuată şi procurorul Marcel Sâmpetru, consilier la CSM, de instigare la infracţiunea sus-menţionată, în formă continuată. Sursa citată mai precizează că celor trei persoane învinuite li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

‘Având în vedere stadiul anchetei, nu se pot furniza mai multe detalii în acest moment. În conformitate cu practica de comunicare a DNA, care are în vedere caracterul preponderent nepublic al anchetei penale şi asigurarea garanţiilor procesuale ale persoanelor vizate, precizăm că prezentul comunicat reprezintă singura modalitate în care instituţia a oferit mass-media informaţii legate de investigaţia penală aflată în desfăşurare‘, se subliniază în comunicat.

1 comentariu

Europeanuul 11-07-2012 - 20:24

Pentru ce erau astia suspectati, de s-a cerut mandat (chipurile) si „norocul” a facut sa dea peste convorbirile astea? Ca nu e cine stie ce mare conspiratie, ca sa-l suni pe unul sa te puna in pozitie. Mie mi se pare cea mai clara dovada ca aia erau ascultati pur si simplu „preventiv” ca (mai) toata lumea din TABARA ADVERSA… fie ei membri CSM, magistrati CCR sau membri din Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, nu conteaza!

Asa opereaza justitia libera si nepolitizata din Romania lui Traian Basescu, Adriean Videanu, Valeriu Stoica si a doamnei Macovei. Impreuna cu procurorii DNA, cu stenogramele cu consilierii (Plesu Bizidic de Calafat) si cu presa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult