Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CEDO: România a încălcat dreptul la viaţa al unui om

CEDO: România a încălcat dreptul la viaţa al unui om

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

CEDO a decis ca statul Român să plătească daune de 20.000 de euro familiei lui Ştefan Panaitescu după ce acesta a murit de cancer în 2006 pentru că nu a primit tratamentul gratuit.

Romania incalca dreptul la viata (foto:finantistii.ro)

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunţat asupra cazului în care Ştefan Panaitescu a murit de cancer în 2006, întrucât nu avea bani să-şi cumpere medicamente. Potrivit realitatea.net, pentru că autorităţile din sănătate i-au refuzat tratamentul gratuit, CEDO a decis ca România să plătească daune de 20.000 de euro urmaşilor bolnavului pentru încălcarea dreptului la viaţă, aceştia considerând  că Ştefan Panaitescu era îndreptăţit să primească „în mod prioritar şi gratuit îngrijiri medicale şi medicamente”.

Ştefan Panaitescu a fost diagnosticat cu cancer în aprilie 2005 şi întrucât nu i-au fost administrat decât vitamine  şi o soluţie standard şi nu tratamentul împotriva cancerului de care avea nevoie de fapt, în noiembrie 2005 a dat în judecată autorităţile sistemului de sănătate din România pentru a obţine tratamentul şi rambursarea cheltuielilor de până atunci. Acesta a murit de cancer în decembrie 2006, din cauza imposibilităţii de a-şi cumpăra medicamente şi din cauza refuzului autorităţilor medicale de a recunoaşte dreptul la tratament gratuit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult