Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei CEDO: România bună de plată. 6.000 de euro unui fost deţinut

CEDO: România bună de plată. 6.000 de euro unui fost deţinut

scris de A.B.
6 afisari

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a decis condamnarea Guvernului român la plata a 3.500 de euro unui fost deţinut, care a reclamat instanţei europene condiţiile inumane din închisoarea Jilava. 

cedo

foto: karadeniz-press.ro

Robert Alexandru Ciucă (34 de ani), condamnat în anul 2008 la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt calificat, a reclamat la CEDO încălcarea articolului 3 din Convenţia Europeană privind tratamentele degradante la care a fost supus de autorităţile române în perioada de detenţie. El s-a plâns de condiţiile de detenţie din Penitenciarul Bucureşti-Jilava, invocând probleme speciale de supraaglomerare, igienă, ventilaţia din celule, apă potabilă şi alimente. CEDO a constatat, marţi, în cazul lui Ciucă încălcarea articolului 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului privind supunerea la tratamente inumane şi degradante. Astfel, a decis plata a 3.000 de euro ca despăgubire şi la 500 de euro pentru costuri şi cheltuieli. Statul român a pierdut la Curtea de la Strasbourg un număr de 57 de procese, în ultimii 11 ani, în urma acţiunile intentate de persoanele încarcerate în închisorile din România, suma totală cu care au fost despăgubiţi deţinuţii ridicându-se la 600.000 de euro şi 10.000 de franci elveţieni, potrivut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult