Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cinci ani de închisoare cu executare pentru Monica Iacob Ridzi

Cinci ani de închisoare cu executare pentru Monica Iacob Ridzi

scris de C.S.
12 afisari

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Dosarul vizează manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului. Sentinţa nu e definitivă.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, condamnat la 5 ani de închisoare. (foto: mediafax)

Completul de judecată, format din preşedintele Iulian Dragomir şi judecătorii Rodica Cosma şi Francisca Vasile, a mai dispus, în cazul Monicăi Iacob Ridzi, şi interzicerea unor drepturi timp de trei ani.

Aceeaşi pedeapsă – respectiv cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani de interzicere a unor drepturi – a fost dispusă, tot pentru abuz în serviciu, pentru Ioana Vârsta, fostul consilier al Monicăi Ridzi.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

În acest scop a fost alocată firmelor Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment.

De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, fostul ministru, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro), precizând că îşi rezervă dreptul de a o modifica în funcţie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator din dosar.

52 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 27-01-2014 - 18:32

Monica Iacob face parte dintr-o lunga lista pe care Justitia trebuie s-o duca pina la capat. Barbat-su este psd-ist si nu era departe de afacerile nevestesii. Pe el de ce nu ? …. Dar, orcium, Monica nu e un nume cae sa satisfaca pe romani. Romanii, in totalitatea lor asteapta ca pe esafod sa cada capul lui Voiculescu. Atunci, si numai atunci vom sarbatori la NIVEL NATIONAL curajul justitiei de a-l distruge pe ultimul mare terorist al Romaniei : Varanul, turnatorul si borfasul Voiculescu. Si, sperantele noastre, ale tuturor romanilor este ca, dupa ce cade capul sarpelui sa cada ca un castel din carti de joc, toata mizeria lui, inclusiv antenele lui toxice si scirboase.

Antibasistul 27-01-2014 - 20:22

Romanii asteapta sa cada capul tau, sl chiorului, si ale slugulor voastre!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 27-01-2014 - 18:36

Macovei: „O țară întreagă așteaptă demisia lui Ponta”. Corupția la nivelul Guvernului face diferența între viață și moarte!

„Victor Ponta demonstrează în fiecare zi că nu își poate asuma responsabilitățile care cad în mod normal în sarcina unui prim-ministru”, notează europarlamentarul PDL Monica Macovei pe blogul său.

Europarlamentarul Monica Macovei afirmă că „O țară întreagă așteaptă demisia lui Ponta. Încă două motive Victor Ponta va putea chefui cu soția și prietenii din PSD și să joace baschet oricând, fără să mai aibă răspunderea politică pentru că oamenii mor de frig așteptând echipe de salvare pe care trebuia să le coordoneze premierul”.

Bilanț al gafelor premierului

Fost ministru al Justiției, Macovei mai notează că premierul „Victor Ponta demonstrează în fiecare zi că nu își poate asuma responsabilitățile care cad în mod normal în sarcina unui prim-ministru”. Monica Macovei îl acuză pe premier că manifestă o falsă preocupare față de interesele țării. „Falsa preocupare pe care o afișează Ponta față de bunul mers al țării este anulată de gesturile concrete pe care le face: stă la petreceri cu colegii din PSD în timpul serii de luni, 20 ianuarie, când studenta Aura Ion murea de frig după ce supraviețuise unui accident de avion, sau joacă baschet când miniștrii lui decretează stare de alertă din cauza ninsorilor și viscolului. Mărturiile unor ziariști despre aceste ‘evenimente’ la care a preferat să participe Ponta, în loc să își exercite atribuțiile de prim-ministru, sunt relevante pentru cinismul și incompetența lui Ponta. ‘Aura murea, Ponta chefuia’– este titlul care marchează orice om responsabil. Pe Ponta, îl lasă indiderent. Tot indiferent l-a lăsat și moartea pilotului Iovan: ‘Până ca televiziunile să anunţe oficial că pilotul a murit, premierului i s-a transmis această informaţie de către un ziarist (…). Victor Ponta nu a răspuns, continuând conversaţia obişnuită, fără să acorde, la masă, o importanţă anume acestei informaţii’. Iar în timp ce la Guvern se decidea închiderea unor drumuri naționale din cauza viscolului, Ponta îți făcea drum să joace baschet. Tot la un meci de baschet era Ponta și când mai mulți români mureau într-un accident de autocar în Muntenegru. Părtași îi sunt acum colegi din PSD, cum ar fi inculpatul Liviu Dragnea”, notează Macovei, făcând un „bilanț” al gafelor premierului.

„Ce ar fi trebuit să facă un prim-ministru responsabil:

Să se asigure că ministerele cu atribuții potrivit legii, în caz de accident aviatic, au constituit comitetul pentru situații de urgență (comitet interministrerial) și să îl coordoneze, așa cum prevede legea;
Să urmărească îndeaproape măsurile de dezăpezire și misiunile de salvare a oamenilor aflați sub nămeți.

La fel de important, Ponta ar fi trebuit să se asigure că în posturi-cheie din ministere și regii sunt angajați oameni competenți, nu membri de familie sau prieteni politici fără nicio pregătire de specialitate”.

Europarlamentarul PDL mai arată că „În posturi-cheie este nevoie de oameni corecți bine pregătiți, care ‘să nu mintă, să nu fure, să nu ucidă’. Clientelismul este o formă de corupție. Iar corupția, la acest nivel, face diferența între viață și moarte. Ponta și oamenii lui au ajuns să mintă, să fure și, în cele din urmă, să ucidă prin incompetență și nepăsare”.

urbos 27-01-2014 - 20:07

Gunoiere, n-ai murit ma? Ti-a ars laba creierii.

Pribeagul 27-01-2014 - 20:55

macovei este o scirba ticaloasa, experta in propagarea minciunii drept adevar, care, vorba lui Huhu, va ajunge in Iad, negresit.

baiatii s-au miscat bine de asta data. nu prea avem ce le reprosa.

poporul votant asteapat un raport analitic a cheltuielilor facute pentru inlaturarea efectelor viscolului, pe tipuri de cheltuieli; in special pentru cele cauzate de starea de alerta.

digital 27-01-2014 - 21:02

macovei este o vrăjitoare hidoasă!
dacă o dezbraci la pielea goală, are codă îmbârligată și păr între țâțe, iar în față îi atârnă o cheie franceză !
de aia îi vrăjește pă retardații ăia din ue !

Pribeagul 27-01-2014 - 21:29

mai are clienti si pe aici. 🙂

unii stau chiar la coada, ca in vremurile de trista amintire, ba chiar ca in vremurile asta noi, deorece cozile… cozi au fost s-or si.

ValVerde 27-01-2014 - 21:31

Ia nu te mai masturba pe forum…auzi !…cheie franceza !…macanicu-i mecanic si cind si-o ia in pumn.
Cu patentu’ ai incercat ?

digital 27-01-2014 - 21:38

ai vrea tu vitălău nesătul cheia lu hidoasa de macoveică !
ehehe, ce te-ai mai bucura cu ea-ntre măsele !
e frumoasă, hidoasa dreq pentru toată coasta de est a Americii !
lua-va-r dreq de degenerați voi vorbiți mă de masturbare, care ați fi în stare s-o faceți și cu semafoarele în miezul zilei?!

ValVerde 27-01-2014 - 22:21

Bai guritza, daca ai apasari la semafor si iti faci o bucurie cu el, aia nu e „masturbatie”

Aia e dragoste ciudata, iubiri neimpartasite, parteneri sexuali electrici…spune-i cum vrei, dar nu masturbatie !

PS…Iti cam face cu ochiu’ bormasina aia…cum mai vibreaza ea…si ce barbata e !

digital 27-01-2014 - 23:12

ValVerde
27-01-2014 at 22:21

normal că ești un degenerat !
știam, nu trebuia să dai din copite!

UnUL 27-01-2014 - 23:18

Haita de USL-ași intoxicați de antene și lipsiți de creier, în frunte cu Degațel și Pribegel dau cu bolovani după Monica Macovei, Dar cum ea este prea sus ca să o poată atinge, bolovanii le cad înapoi pe scăfârlie, tâmpindu-i încă și mai tare.

digital 27-01-2014 - 23:21

să vezi tu când va cădea, hidoasa peste voi, de acolo de sus, veți chițcăi ca niște șobolănei !

UnUL 27-01-2014 - 23:25

Hidos ești tu – se pare că nu te-ai uitat de mult în oglindă; și nu văd de unde și de ce ar cădea.

digital 27-01-2014 - 23:32

păi, după mandatul de euro-hidoasă, unde crezi că va ateriza, direct într-un par noduros și mai puțin ascuțit !

UnUL 28-01-2014 - 09:12

Va „ateriza” în politică sau se va întoarce în magistratură; oriunde e hiper-competentă.

UnUL 28-01-2014 - 09:13

Singura presă mincinoasă e cea USL-așă.

Antibasistul 29-01-2014 - 16:19

E cea basistă, MINCINOASA CU ADEVARAT!

Curtaj 27-01-2014 - 18:44

Sunt in stare sa pun pariu pe 1 milion de dolari ca Riti, va scapa cu sentinta ,,fara executare”. Sustin acest punct de vedere fiindca un cadru de nadejde, un neocomunist ca aceasta muma a padurii, va fi aparat. Regimului antiromanesc instalat de rusi in decembrie 1989 , le trebuie astfel de oameni. Monstrii, ca Udrea, nepotii lui Ghisela Vas, fetele lui basescu, a lui Sarbu, Ponta, Geoana si nevasta- sa si toate laturile umane iesite la iveala la lovitura de stat. Interviul luat tatalui studentei militare in accidentul avionului, ar trebui sa fie dat in ziare. Acest tata lovit cumplit , este muncitor participant la revolutie. In spusele sale demasca monstruozitatea regimului de dupa decembrie 1989.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-01-2014 - 19:46

Like’s .

ValVerde 27-01-2014 - 20:25

Intii trebuie sa faci dovada ca ai 1 milion de dolari…

Pribeagul 27-01-2014 - 20:58

va ajunge la puscarie, ca s-a luptat mult sa ajunga acolo.

acum ce mai vrei? si „lovitura” aia de stat trebuia data de cineva. si cin’ s-o dea?

Antibasistul 28-01-2014 - 08:57

Ciștigi pariul!

digital 27-01-2014 - 20:04

hahaha!
e cel mai mai mișto când slugoii băsiști și-o iau în bot de la însuși dementorul lor !

urbos 27-01-2014 - 20:10

Nu e definitiva. Daca intra naparca asta in puscarie, o sa le tremure chilotii slugilor sa mai fure pentru a ajunge iarasi analfabeta Kiorului europarlamentar. Nu cred ca naparca de la Cotroceni isi permite acum asa ceva.

digital 27-01-2014 - 20:14

o să intre, iar retardata cu plod o să devină sclava Isaura pe moșia de la Nana!
aia cu europarlamentar o va mai prinde doar când va citi cărțile de istorie pentru băsiști !

tomi 27-01-2014 - 23:25

digital
27-01-2014 at 20:14

o să intre,
================
Da digital, asa-i o sa intri tu in pi7da ma-tii, bestie ciumata.

ancuta 27-01-2014 - 20:44

scarnelor (original, copypaste) daca amaratei asteie ii dau 5 ani, cati ani ii vor da generatorului de puroi hemoroiDANVIOREL?
Aud, labarilor?
Plotonere, gheorghe calineee specialistul pro arab?

digital 27-01-2014 - 20:48

da kiorului?!
hahaha!
du-te dreq de imbecilă cu botul țuguiat de atâtea ventuze be bucile kotrocenistului !

ancuta 27-01-2014 - 20:51

Poola, nu schimba vorba, scarna!
intelegi, scarno copypaste?
intelegi.
prea bine.

digital 27-01-2014 - 20:57

nici Woody nu ciocănea așa rapid și ventuzat cum o faci tu, pe bucile-bucifalului-kior !
cred că ăla, nu are timp niciodată să meargă la budă, că tu culegi totul imediat, chiar și în avans, rapandulla dreq ce ești !

ancuta 27-01-2014 - 21:00

Ba’, imi place, ba’!

Pribeagul 27-01-2014 - 21:01

nu se va ajunge acolo. voiculescu, barbat de barbat, va bate palma cu scirna de la Cotroceni.

ValVerde 27-01-2014 - 21:24

Si atunci cine o ia in bot ???

Pribeagul 27-01-2014 - 21:25

gici?

ValVerde 27-01-2014 - 21:26

Gica Hagi ?

ValVerde 27-01-2014 - 21:27

Gigi Becali ??

Pribeagul 27-01-2014 - 21:34

nu te mai „chinui-madarindu-te”.

paguba va fi a platitorilor de taxe, contributii si impozite, si mai ales a opropsitilor vietii, ca mai avem si din astia, multi.

ValVerde 27-01-2014 - 21:36

madarindu-te

===

Regionalism ??

digital 27-01-2014 - 21:42

ValVerde
27-01-2014 at 21:36

mădărindu-te= făcând pe prostul !
ceea ce nu e cazul tău, că tu chiar ești !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-01-2014 - 21:57
Pribeagul 27-01-2014 - 21:58

MĂDĂRÍ vb. v. alinta, cocoli, dezmierda, mângâia, răsfăța, răzgâia, râde.

ValVerde 27-01-2014 - 22:11

MERCI

(Formule de politesse pour remercier, pour rendre grâce, en réponse à un service, une proposition, un compliment ou un souhait. Il exprime autant la reconnaissance, que l’acceptation.)

ValVerde 27-01-2014 - 22:15

E regionalism !

UnUL 27-01-2014 - 23:06

Sigur că e regionalism, de pe la noi de prin Ardeal.

digital 27-01-2014 - 23:09

UnUL
27-01-2014 at 23:06

sigur, se putea să nu fii tu falnic, ca un phallus !?

UnUL 27-01-2014 - 23:14

Unde vezi fala în faptul că e vorba de un ardelenism. În ce privește falusul, e și el o obsesie firească la unul ca tine, care a uitat de mult ce înseamnă „o erecție”

digital 27-01-2014 - 23:18

UnUL
27-01-2014 at 23:14

ar trebui să fii mai modest, parcă așa te-a învățat bok!?

UnUL 27-01-2014 - 23:24

Degețel, nu știu unde vezi tu lipsă de modestie. (Mă rog, dacă mă compar cu tine… Vorba francezului: „Quand je me regarde, je me désole; quand je me compare; je me console.”)
Și Emil Boc nu m-a învățat nimic (eventual eu puteam să-l învăț ceva pe el, având în vedere diferențe de vârstă), deși mulți ar avea multe de învățat de la dl. Boc.

digital 27-01-2014 - 23:27

UnUL
27-01-2014 at 23:24

vezi că începu opera fără tine, hai marș, mai cultivă-te că ești în urmă !

UnUL 27-01-2014 - 23:35

1. Nu sunt spectacole de operă în fiecare seară
2. Nu merg decât la cele bune sau foarte bune
3. Uneori mai merg și la concerte simfonice la Filarmonică.

UnUL 27-01-2014 - 23:37

P.S. Și când mă duc la un spectacol mă duc de bunăvoie și de plăcere, nu pentru că vreun nesimțit mă invită „politicos” cu „marș!” O asemenea „invitație” se potrivește doar la jigodii ca tine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult