Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cine este senatorul care ar fi comandat un „bebeluş” proxeneţilor (Stenograma)

Cine este senatorul care ar fi comandat un „bebeluş” proxeneţilor (Stenograma)

scris de C.P.
7 afisari

În referatul cu propunere de arestare preventivă a directorului de la postul OTV, Doru Iuga, şi a altor şase proxeneţi şi clienţi, document obţinut de Mediafax, anchetatorii au notat o discuţie din vara anului 2010 dintre proxeneţii Costel Ţurcan, zis „Scooby” sau „Scubi” şi Viorel Manolache, zis „Aviatoarea”, în care acesta din urmă îi precizează celuilalt că ar avea „o comandă” pentru un băiat, denumit „un bebeluş”, primită din partea unui senator român.

Doru Iuga-director OTV

Redăm în continuare interceptarea discuţiei dintre Manolache şi Ţurcan din 18 august 2010, orele 13:28 aşa cum a fost notată în documentul citat:

„Scooby (S): Bogda proste!

Manolache Viorel (MV): Ce faci, tanti?

S: Bine, dragă. M-ai făcut să te-aştept.

S: Am un activ şi un pasiv cu mine.

MV: Drăguţă, da. În principiu, poţi să vii pă la mine cu amândoi. N-ai nicio chestie…

S: Acuma?

MV Acum sau un pic mai încolo, peste-o oră, două…

S: Acum vin cu ei.

MV: Aşa. Problema e că…

S: Undeva la Gara de Nord sânt.

MV: Ascultă-mă un pic!

S: Da.

MV: Problema e că…Şi vorbesc serios cu tine acuma. Am nevoie de un bebeluş care să facă … pentru deseară, că vine un …un om.

S: Cine vine?

MV: Vine cineva care plăteşte bine.

S: Plăteşte bine?

MV: Da.

S: Ce e? German, străin?

MV: Nu. Nu e străin. E român.

S: Ok.

MV: Dar chestia e că am nevoie de unu care să fie drăguţ. Adică, undeva la 17, 18, 19 ani…

S: 19 ani e drăguţ?

MV: Da. Este. Şi să facă de toate.

S: Da. Am.

MV: Da?

S: Am. Da.

MV: O să rămână…

S: Câţi bani îmi dă?

MV: O să rămână aici… Păi, asta negociază cu el direct. Şi-n funcţie de ce face şi nah…

S: Ok.Ok. Da.

MV: Nu pot să-i bag io mâna-n portofel omului. Nu?

S: Da. Şi primesc şi eu de-o cafea bună, nu?

MV: Primeşti de la puşti!

S: Deci, fac parte cu puştiu’. Da.

MV: Da. Deci asta discuţi cu puştiu’.

S: Da.

MV: tipu’, tipu’e senator, ştii? Şi nah…

S: Ah! Da. Îl ştiu. Gata! Ştiu.

MV: Ştii cine, mă?!

S: Da. Ştiu. Gata… despre cine e vorba. Da. e ok. E… dacă-i senator, îl ştiu. Am şi număru’ lui de telefon. Tu…Lasă că e bine. Iei legătura cu el, dacă tu ai vorbit cu el, e ok.

MV: Păi, am vorbit cu el mai devreme. El oricum vine la mine în seara asta.

S: ah! E ok dacă vine la tine în această seară. Da.

MV: Da. Vine la mine. Mi-a spus să găsesc pe cineva şi nah…

S: Ah! Ok. Bine c-ai apelat la mine şi…

MV: Îhî.

S: Ştii că de la mama e orice … gusturi bune.

MV: Da. Ia zi: deci e unu jumate. Când poţi să vii cu libidiii?

S: Păi, şi acuma vin.

MV: Ia-ţi…ia-ţi bebeluşii! Pe mine mă interesează să nu uiţi pasivu’.

S: Acum.

MV: Adică, mă rog, şi activu’.

S: Da, da. Da, da, da, da.

…”.

Judecătoria Sectorului 2 a admis, vineri, propunerea procurorilor Parchetului Capitalei şi a emis mandate de arestare preventivă pentru directorul OTV Andrei Costin Doru Iuga, oamenii de afaceri Klaus Zander şi Andrei Marius Staicovici, precum şi pentru Viorel Manolache, Romeo Ştefan Haciadurian şi Adrian Dobre, toţi şase fiind reţinuţi joi seară, pentru proxenetism sau sex cu minori.

De asemenea, instanţa a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Costel Ţurcanu, poreclit „Scooby„. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei, Bogdan Staicu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că acesta este unul dintre proxeneţii din grupare. Costel Ţurcanu ar fi plecat din ţară, existând informaţii că ar fi în Germania.

Decizia Judecătoriei Sectorului 2 a fost contestată de avocaţii celor şapte persoane, recursul urmând să se judece, miercuri, la Tribunalul Bucureşti. Conform legii, recursurile faţă de mandatele de arestare se judecă în şedinţă publică.

Surse judiciare au declarat că în acest caz există opt volume de interceptări, discuţiile dintre membrii grupării având o puternică tentă pornografică. Potrivit surselor citate, în unele cazuri, persoane cu situaţie materială precară erau racolate din zona Parcul Operei, ulterior fiind duse inclusiv în toaletele din Gara de Nord pentru a întreţine relaţii sexuale cu clienţii găsiţi de proxeneţi. Unii dintre cei care admiteau să întreţină relaţii sexuale acceptau în schimb şi produse alimentare.

Din cei şase arestaţi, patru sunt acuzaţi de proxenetism şi doi de întreţinere de raporturi sexuale cu un minor, potrivit unor surse judiciare.

În urma audierilor a peste 20 de persoane, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea sub învinuire a 15 persoane, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Printre cei audiaţi de poliţişti şi procurori în acest caz este şi un fotbalist român din liga a IV-a, care are calitate de martor.

Persoanele care se prostituau în beneficiul reţelei câştigau zeci sau sute de lei, în vreme ce proxeneţii reţineau câştiguri de ordinul a mii de lei.

Membrii reţelei racolau, de obicei, tineri din medii defavorizate, inclusiv minori fără adăpost şi le găseau clienţi pentru a se prostitua. Odată ce tinerii începeau să câştige mai mulţi bani, ajungeau să ceară ei înşişi să le fie găsiţi clienţi şi să fie transportaţi de proxeneţi la locuinţele acestora. Majoritatea tinerilor racolaţi sunt din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Toate persoanele implicate în acest caz sunt bărbaţi care aveau fie rolul de proxeneţi, fie se prostituau, fie erau clienţi.

1 comentariu

ze kalanga 06-07-2011 - 08:38

Ma mir ca senatorul fundurilor inca nu a apucat sa introduca un proiect de lege prin care Romania sa recunoasca casatoriile homosexuale si dreptul acestora de a adopta copii.Acuma vedeti la ce le trebuiesc copii,pentru cei care spun ca acestea sunt drepturi legitime?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult