Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cine sunt cele 11 persoane arestate în dosarul MediaPro

Cine sunt cele 11 persoane arestate în dosarul MediaPro

scris de C.F.V.
19 afisari

Cei 11 suspecţi reţinuţi în dosarul Mediapro au primit mandate de arestare preventivă. Este vorba despre o acţiune începută în urmă cu câteva luni, efectuată în mai multe etape de audieri şi percheziţii.

Poliţia Română începe Săptămâna prevenirii criminalităţiiPrintre arestaţi se numără mai mulţi apropiaţi ai lui Adrian Sârbu, însă acesta nu are nicio calitate în dosar, informează B1 TV.

Cele 11 persoane — Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan, Andreea-Cornelia Stănculescu, Mihai-Valentin Toderiuc, Dănuț Puiu, Elena-Lucia Adăscăliței, Elena Niță, George-Laurențiu Dinu, Elena Calapereanu și Corina Medeleanu — au fost reținute vineri de procurorii Parchetului Capitalei.

Procurorii susțin că, în perioada 2009-2014, Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan și Corina Medeleanu, în calitate de persoane cu funcții de conducere/administrare în cadrul a trei societăți comerciale de profil „media”, cu complicitatea celorlalți inculpați, au dispus înregistrarea în evidența contabilă a acestor societăți și declararea fiscală a numeroase facturi care nu au la bază operațiuni reale de achiziție, provenind de la un număr mare de societăți comerciale, de tip „fantomă”.

Prejudiciul estimat în urma unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani este de 6 milioane de lei.

„O parte din sumele înscrise în facturile sus-menționate erau transferate în conturile bancare ale societăților emitente (reprezentând ‘comisionul’ pentru ‘serviciile de facturare prestate de aceste societăți’ și, eventual, TVA-ul — de unde erau retrase în numerar de reprezentanții acestora), iar pentru restul sumelor erau întocmite chitanțe fictive, fără ca sumele înscrise în acestea să fie ridicate efectiv din casieria celor trei societăți comerciale de profil media, servind, în realitate, la remunerarea suplimentară a unor angajați din cadrul acestora”, declară procurorii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult