Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Cine va plati ticalosiile lui Hrudei si Deritei, se întreabă Gazeta de Cluj?

Cine va plati ticalosiile lui Hrudei si Deritei, se întreabă Gazeta de Cluj?

scris de Ziua Veche
5 afisari

Încă un dosar instrumentat şi trimis în judecată de procurorii DIICOT Cluj, Mircea Hrudei şi Daciana Deritei, a fost deconstruit de judecători. Este vorba de trimiterea în judecată a preşedintelui Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a lui  Georgios Christofourou, directorul general al Bank of Cyprus România şi a încă şase persoane, sub acuzaţia de spălare de bani.

mircea_hrudei_diicot_cluj

Mircea Hrudei

După eşecul Dosarului Paszkany, aceasta este cea de-a doua anchetă răsunătoare a şefului DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, care se dovedeşte a fi o eroare. Cu toate acestea, la sfârşitul lunii trecute, Consiliul Superior al Magistraturii l-a reales în funcţia de şef al DIICOT pe Mircea Hrudei. Pe parcursul anchetei, unul dintre suspecţi, Claudiu Silaghi, a decedat din cauza unui accident vascular, iar rudele lui spun că acest lucru s-a întâmplat din cauza presiunilor la care a fost supus de anchetatori. La aflarea veştilor că toate acuzaţiile au fost ridicate de judecători, familia Silaghi e emis un comunicat pe care îl redăm în întregime. De asemenea, reporterii Gazetei de Cluj au discutat cu o persoană care are legătură cu acest dosar şi care a scos în evidenţă, sub protecţia anonimatului, o serie de abuzuri făcute de procurorii DIICOT Cluj în acest caz.

În urmă cu mai bine de un an de zile, procurorii DIICOT Cluj l-au acuzat pe Horia Ciorcilă şi încă şapte persoane de spălare de bani. Ancheta a fost condusă de Mircea Hrudei, şeful DIICOT Cluj. Potrivit comunicatului de presă al DIICOT, “în perioada 15 mai 2009 – 10 decembrie 2009, Claudiu Silaghi, fostul administrator al Băncii Transilvania,  a acţionat, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în mod concertat cu ceilalţi învinuiţi, pe baza informaţiilor privilegiate obţinute de la învinuitul Sergiu Dan Dascăl, a achiziţionat, în mod repetat, de pe piaţa BVB, pe contul  învinuitei Doina Cojocaru, soacra sa, un număr total de 43.646.740 titluri TLV ale emitentului Banca Transilvania S.A. în valoare totală de 74.797.448,34 lei,  în scopul asigurării unei poziţii dominante asupra cererii şi ofertei acestor titluri, pentru crearea unor condiţii incorecte de tranzacţionare şi în scopul ascunderii identităţii deţinătorului real, precum şi aceea de a folosi informaţia privilegiată cunoscută încă din toamna anului 2008 (în calitatea sa de membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania S.A.), referitoare la intenţia Bank of Cyprus Public Company Limited, Nicosia, Cipru (HE 165) de a achiziţiona un pachet semnificativ de acţiuni emise de Banca Transilvania S.A. (titlul TLV)”. Potrivit DIICOT, în această afacere au mai fost implicaţi preşedintele BT,  Horia Ciorcilă, soţia lui Silaghi, Mirela, Christofourou Georgios, directorul general al Bank of Cyprus România, Isaakidis Anastasios şi Jurcovan Radu Codruţ.

Vezi aici “Codiţele” lui Hrudei invizibile pentru membrii CSM

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS